News Flash:

Cat castiga seful Statului Major al Armatei?

29 Decembrie 2014
1793 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Ionel Ciuca
Seful Statului Major General, militarul cu rangul de conducere cel mai inalt din armata Romaniei, are venituri salariale lunare de aproximativ 12.000 de lei net, potrivit calculelor ZF pe baza declaratiei de avere a lui Stefan Danila, cel care ocupa din 2011 aceasta functie.
Astazi, presedintele Klaus Iohannis a semnat un decret prin care l-a numit pe Nicolae-Ionel Ciuca in functia de sef al Statului Major, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, in locul lui Stefan Danila.
Cu un salariu de 12.000 de lei pe luna, seful Armatei castiga mai putin decat cel mai bine platit ofiter din cadrul Ministerului Apararii, care a avut in luna noiembrie a acestui an venituri salariale de 15.071 de lei, potrivit datelor publicate de Institutie.
Cine este noul sef al Armatei
Seful Statului Major este numit in functie de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului apararii nationale, cu avizul primului-ministru, pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu pana la un an, potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei. 
Viitorul sef al Armatei, Nicolae Ciuca (in prezent loctiitor al sefului Statului Major General), are 47 de ani si s-a nascut in localitatea Plenita (judetul Dolj). Inainte de a filoctiitor al sefului Statului Major General (functie pe care o ocupa din octombrie 2014), el a mai fost sef al Statului Major al Fortelor Terestre (ianuarie- octombrie 2014) si commandant Divizia 2 Infanterie din Buzau (ianuarie 2011- ianuarie 2014). Nicolae Ciuca este doctor in stiinte militare cu lucrarea „Dimensiunea angajarii Armatei Romaniei in operatii intrunite multinationale “, obtinuta in cadrul Universitatii Nationale de Aparare din Bucuresti. Zf.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007694 (s)