News Flash:

Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeana pentru zeci de mii de timisoreni

26 Decembrie 2014
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproape 90.000 de timiseni, dintre care jumatate din municipiul Timisoara, primesc anul acesta ajutoare alimentare de la Uniunea Europeana, ceea ce reprezinta aproape dublul numarului celor care beneficiau de aceste facilitati in anii trecuti. 
'Avem circa 45.000 de beneficiari ai acestor ajutoare alimentare doar in Timisoara, iar numarul lor reprezinta cam jumatate din populatia judetului; deci, la nivel de judet estimam circa 90.000 de oameni care vor primi pachetele cu alimente neperisabile. Noi, Prefectura, nu avem decat rolul de a urmari modul in care se desfasoara actiunea de distribuire a alimentelor, nu suntem implicati in niciun alt fel', a declarat luni subprefectul Marossy Zoltan, intr-o conferinta de presa. 
Pe lista alimentelor distribuite se afla faina de grau, ulei, orez, zahar, conserve. 
Subprefectul a mai precizat ca pachetele cu hrana se vor imparti inclusiv in data de 30 decembrie, pana la data de 15 ianuarie 2015. 

Primarul Nicolae Robu, sfatuit sa rupa USL Timis
 
Primarul Nicolae Robu apreciaza ca numarul beneficiarilor acestor ajutoare este foarte mare, ceea ce denota 'saracirea tot mai accentuata a populatiei'. 
'Daca in Timisoara sunt atat de multe persoane care beneficiaza de ajutoarele in produse alimentare de la UE, ne intrebam, firesc, cati or fi fiind in localitatile cu adevarat sarace. Trebuie sa fie un motiv de ingrijorare pentru noi faptul ca, in Romania, saracia este la un asemenea nivel. Este inadmisibil ca un procentaj atat de mare din populatie sa aiba nevoie de asistare de tipul acesta pentru a putea trai', a afirmat Nicolae Robu. 
Edilul timisorean a adaugat ca este evident ca sunt foarte multe persoane si din sectorul privat care au salarii mici. 
'Nu am vazut din partea ultimelor Guverne preocupari pentru a imbunatati acest cadru, pentru a incuraja eficientizarea activitatilor economice, dar si a celor din celelalte sectoare', a afirmat Robu. AGERPRES.ro

municipiul timisoara uniunea europeana marossy zoltan nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006327 (s)