News Flash:

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 si-a reluat lucrarile cu reaudierea lui Mircea Geoana

29 Mai 2017
942 Vizualizari | 0 Comentarii
geoana
Comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 si-a reluat lucrarile, luni, la ora transmiterii acestei stiri, cu reaudierea candidatului PSD la acel scrutin, Mircea Geoana, in cursul zilei urmand a fi audiati secretarii de stat din MAI din acel moment si fostul presedinte AEP.
Candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana, a sustinut, luni, in fata Comisiei de ancheta a acelui scrutin, ca in 2008 a fost sunat de presedintele Traian Basescu, acesta spunandu-i ca are o „dificultate” cu unul dintre candidatii PSD pentru MAI, Catalin Voicu.
Geoana a fost solicitat, luni, sa precizeze ce l-a determinat sa-l sustina in decembrie 2008 pe Gabriel Oprea pentru functia foarte importanta de ministru de Interne.
„Nu am sustinut pe nimeni. Poate ca pare usor deplasat sau poate chiar naiv sa crezi ca atunci cand introduci intr-un partid politic democratia interna... dar acest lucru este un lucru in care eu cred. In momentul in care am luat decizia de a intra la guvernare, eu am luat decizia ca la nivel de Comitet Executiv sa votam democratic colegii sau colegele care ne reprezinta in Guvern”, a raspuns Geoana.
El a aratat ca votul in PSD a fost secret si ca a existat o campanie in interiorul partidului a celor doi candidati, Gabriel Oprea si Catalin Voicu.
„Au existat doua candidaturi. A fost un vot secret in interiorul partidului. Unul dintre colegi a castigat, celalalt nu a castigat. Ceea ce pot sa spun este ca am primit un telefon din partea presedintelui Basescu pentru a nu-l pune pe domnul Voicu ministru de Interne. Asta pot sa va spun. Au fost doi candidati, presedintele momentului spunand ca nu-l va numi pe celalalt candidat al nostru. A existat o conversatie telefonica pe care presedintele Basescu a avut-o cu mine ca presedinte de partid (...) A spus ca are o dificultate cu unul dintre cei doi candidati", a mai spus Geoana.
Fostul candidat PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana, a precizat, luni, in fata Comisiei de ancheta a acelui scrutin, ca in campanie a renuntat la protectia SPP, el avand dreptul la aceasta ca presedinte al Senatului, dar a aratat ca e interesant de aflat cine l-a urmarit atunci.
Geoana a fost intrebat, luni, de catre senatorul PSD Adrian Tutuianu, presedinte al Comsiei SRI, daca a fost avetizat de SPP ca a fost urmarit in seara vizitei la Sorin Ovidiu Vantu.
Geoana a raspuns negativ si a apreciat ca cei de la SPP si-au facut datoria.
Ulterior, el a revenit si a precizat ca renuntase la protectia SPP.
„In perioada campaniei am renuntat la protectia SPP, am anuntat SPP”, a mentionat Geoana.
El a opinat ca vizita sa la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost folosita mai degraba ca un pretext si ca este mult mai interesant de aflat cine a avut interesul sa urmareasca un candidat la prezidentiale.
"Cat de mult sau cat de putin a contat vizita mea in seara de dinainte, e o chestiune subiectiva. Eu cred ca a fost un pretext. Cred ca este mai interesant de vazut cine statea pe urmele unui candidat prezidential cu o noapte inainte, facand astfel de poze, cred ca e mai interesant din punctul meu de vedere pentru eventuale investigatii...erau niste jurnalisti bine intentionati, erau altii...", a spus Geoana.
Geoana s-a prezentat, la ora 9.00, in fata membrilor comisiei si raspunde intrebarilor adresate de acestia. El a fost invitat inca o data in fata comisiei pentru ca membrii acestui for aveau foarte multe intrebari de adresat, potrivit declaratiilor presedintelui Comisiei, Mihai Fifor.
Tot in cursul zilei de luni sunt invitati la comisie secretarii de stat din ministerul de Interne din momentul respectiv - Mihai Capra, Marian Tutilescu si Dan Fatuloiu, precum si fostul presedinte AEP, Ana-Maria Patru.
In cursul acestei saptamani, marti, lucrarile vor continua cu audierea lui Vasile Blaga, Marcel Opris, Catalin Predoiu, Eugen Tomac.
Miercuri vor fi invitati Gabriel Oprea, Teodor Baconschi precum si ambasadorii de la Madrid, Chisinau si Roma. De asemenea, tot miercuri vor mai fi invitati la audieri Nicolae Ontanu si pe Anghel Iordanescu.
Fostul director SRI George Maior va invitat la Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 pe 12 iunie, potrivit unor surse din comisie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005837 (s)