News Flash:

Cod galben de inundatii in mai multe judete: Avertismentul meteorologilor

30 Iunie 2017
1095 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire Apelor a emis marti o atentionare Cod galben de inundatii pentru raurile din bazinul hidrografic Somesul Mare, pe raza judetului Bistrita, valabila pana la ora 24:00, si o alta pentru raurile mici din bazinele Lapus, Viseu, Iza si afluentii mici ai Somesului, in judetele Salaj, Maramures si Satu Mare, valabila pana la 23:00.


Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul Somesul Mare — bazin superior si afluentii din bazinul mijlociu si inferior, judetul Bistrita-Nasaud, conform Agerpres.


De asemenea, conform INHGA, fenomene similare se pot produce pe raurile mici din bazinele Lapus, Viseu, Iza, afluentii mici ai Somesului aferenti sectorului aval S.H. Rastoci — amonte S.H. Satu Mare, judetele Salaj, Maramures si Satu Mare. Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice Barsau si Lapus.

institutul national hidrologie gospodarire apelor cod galben
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005168 (s)