News Flash:

Ce schimbari se petrec in viata unei femei cand apare bebe

16 Februarie 2017
1052 Vizualizari | 0 Comentarii
mama cu bebe2
Când vine bebe, viata ta se modifica foarte mult. De aceea îti suntem alaturi, pentru a face fata schimbarii.

Ce se schimba când vine bebe

Pe lânga imensa bucurie de a fi parinte, venirea pe lume a unui copil aduce multe schimbari în viata ta. Viata de cuplu, situatia financiara, statutul, libertatea de a pleca oricând si oriunde, toate trebuie de acum armonizate cu programul si responsabilitatile pe care le ai fata de tânarul membru al casei. Desi este o problema comuna multor familii tinere, uneori situatia poate scapa de sub control. Tocmai pentru a nu ajunge într-un astfel de impas, vom încerca sa te ajutam sa te obisnuiesti cu noul rol.
Banii 

Multe femei, dinainte de a deveni mamici, obisnuiesc sa se descurce singure, altele muncesc poate chiar din vremea adolescentei. Acum, odata cu venirea pe lume a micutului membru al familiei, acestea sunt nevoite sa ramâna acasa, fiind sustinute financiar de partenerul de viata.

Sfaturi financiare pentru mamici casnice

Reluarea echilibrului: e important ca banii câstigati de cei doi parinti sa fie tinuti la comun si gestionati pentru a va putea acoperi cheltuielile necesare.

Centrati-va atentia pe beneficiile acestui lucru, a vietii împartasite si lasati lucrurile negative în uitare. Bucura-te de timpul în care nu mergi la serviciu si considera-l important pentru echilibrul sufletesc al copilului tau. Savureaza aceste momente, caci în curând te vei întoarce „pe baricade”.
Statutul 

Dupa ce aduc pe lume un copil, multe femei afirma cu tarie „Sunt doar mama!”, în timp ce partenerii lor de viata continua sa îsi urmeze ambitiile si sa desfasoare în paralel atât activitatea de la serviciu, cât si exercitarea noului rol, acela de tata. În cazul femeii, totul tine de timp. Esti scoasa din ritm, însa doar pentru o vreme.

Reluarea echilibrului: desi parerea multor mamici este aceea ca ele nu se vor mai descurca la fel de bine când se vor întoarce la serviciu, se pare ca angajatorii nu le împartasesc opinia. Acestia au afirmat ca femeile cu un copil sunt la fel de dedicate muncii la serviciu, iar altii chiar au afirmat ca acestea au devenit mai eficiente dupa întoarcerea din concediul pentru îngrijirea copiilor. Secretul reusitei este sa îti organizezi timpul în mod adecvat si sa nu te lasi prada grijilor pentru micut. Atunci când începi serviciul, te sfatuim sa gasesti o bona sau sa îl lasi în grija bunicilor.

Libertatea 

Viata ta pâna la venirea pe lume a micutului era un sir de petreceri, întâlniri cu prietenii, aerobic sau orice altceva îti trecea prin minte. Acum, ca tânara mamica, lucrurile stau altfel. Desi partenerul te ajuta cât mai mult posibil, greul cade tot în sarcina ta.

Reluarea echilibrului: este usor sa te împotmolesti atunci când alaturi de tine sta mereu bebe, cu nevoile lui. Placerile si dorintele tale trec de multe ori pe locul secund. Însa este important sa nu uiti ca nu esti singura, iar tânarul tatic are si el responsabilitatile lui în ceea ce-l priveste pe bebe. Nu te lasa prada grijilor, ci fa-ti timp pentru tine, pentru placerile tale. Putina independenta nu va dauna nimanui, iar tie îti va aduce un echilibru de care ai nevoie pentru a putea continua.

Prieteniile 

Pâna nu de mult obisnuiai sa te întâlnesti cu prietenii si sa povestiti câte în luna si în stele. Dar de la nasterea micutului tau, te surprinzi vorbind doar despre cel mic, iar în unele zile, prietenii parca au uitat de tine. Te surprinzi ca-ti suni sotul nu pentru ca ai avea ceva special de comunicat, ci doar de dragul de a vorbi cu un adult. El vine acasa cu întâmplari noi de la serviciu, iar tu ai tot aceleasi povesti ca si ieri.

Reluarea echilibrului: oboseala si rutina îsi spun cuvântul în relatiile pe care le ai cu cei din jur. Dar nu le lasa sa te domine! Cheama-ti familia în ajutor. Lasa bunicii sa se ocupe si ei din când în când de cel mic, pentru a putea vorbi pe îndelete cu o prietena (fie si doar la telefon), pentru a citi o carte ori a viziona un film la televizor. Invita-ti prietenii acasa, la cina sau la o pauza de cafea. Nu neglija lucrurile care cândva te-au relaxat si ti-au adus zâmbetul pe buze.

Interesul

Multe mamici ne-au marturisit ca odata cu venirea pe lume a copilului s-au concentrat atât de mult pe problemele si rutinele unei zile cu bebe, încât au uitat cu totul de placerile pe care le aveau. Cum ar fi o seara de film cu prietenii sau savurarea unor momente magice în excursia de la sfârsitul saptamânii, alaturi de partenerul tau de viata. Cu alte cuvinte, ele afirma ca nu mai gasesc alta preocupare dincolo de micutul lor.

Reluarea echilibrului: puiul de om îti consuma mult timp si energie, iar uneori dorinta ta de a deveni o super-mamica te transforma. E bine sa nu uiti ca micutul care acum cere toata atentia ta a venit pe lume datorita dragostei si timpului petrecut alaturi de cel drag. Sfatul nostru este sa îti reiei cât mai curând posibil obiceiul de a merge la cumparaturi alaturi de sotul tau, de a iesi împreuna la o cina în oras sau de a petrece o seara placuta, alaturi de un pahar cu vin si un film bun. 

banii statutul libertatea prieteniile interesul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005158 (s)