News Flash:

Cateva secrete pentru a te adapta mult mai usor la un colectiv nou

15 Iulie 2018
728 Vizualizari | 0 Comentarii
birou

Te-ai angajat de curand sau calatoresti în interes de serviciu si te temi ca nu vei reusi sa te integrezi? Exista cateva detalii de care ar trebui sa tii cont daca nu vrei sa iesi în evidenta în mod neplacut în astfel de situatii.

Noi cercetari arata ca a fi tu însuti este cea mai buna tactica în situatii care cer integrarea în medii caracterizate de diversitate culturala.

Profesorul Stephen Moody, de la Brigham Young University, recomanda, pentru o integrare rapida în cercuri formate din membri apartinand unor culturi diferite, sa eviti tendinta generala de a te stradui prea mult sa adopti un comportament similar cu al celor din jur.

În ceea ce priveste limbajul, cercetarile arata ca nu trebuie sa vorbesti ca un nativ pentru a fi acceptat. De fapt, ceea ce te împiedica sa te integrezi este tocmai dorinta de a cauta sa imiti limbajul nativilor. În schimb, rezultatele studiilor arata ca poti folosi statutul de strain în favoarea ta pentru a te integra mai usor.

De ce se trezesc cei mai de succes oameni din lume la ora 4 dimineata

"Cercetarea noastra demonteaza teoria potrivit careia un strain este obligat sa respecte conventiile. Ba mai mult, din moment ce nativii se asteapta ca un strain sa nu le urmeze îndeaproape, un comportament ce îl imita pe cel al nativilor poate trece drept neasteptat, nu într-un sens pozitiv."

În plus, pentru a te integra, nu conteaza atat de mult daca stapanesti foarte bine limba sau nu.

"Nu e musai sa folosesti limba în mod corect, ci mai degraba sa te simti confortabil cand vorbesti. Daca încerci sa te adaptezi conventiilor locale atat de mult încat te îndepartezi de felul tau obisnuit de a fi, vei iesi oricum în evidenta, chiar daca vorbesti corect.", explica profesorul.

 


integrezi integrare cercetarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006562 (s)