News Flash:

Cand si cum trebuie consumat sucul de sfecla rosie pentru a te insanatosi

8 Iunie 2016
11221 Vizualizari | 0 Comentarii
suc de sfecla
Sucul de sfecla rosie este metoda cea mai simpla de a prepara aceasta leguma si de a ne bucura de toate beneficiile pe care le aduce sanatatii. Daca nu aveti storcator, puteti obtine sucul astfel: radacinile spalate foarte bine se taie marunt, se dau prin masina de tocat, apoi se storc printr-un tifon. 

Cand bem sucul de sfecla rosie

De regula, se stie ca sucurile de legume se beau imediat dupa ce au fost stoarse. Nu este valabil si in cazul sucului de sfecla rosie, care nu se bea stors proaspat, intrucat contine substante volatile, care provoaca varsaturi, greturi, slabiciune generala, scaderea pulsului si a tensiunii arteriale. Sucul trebuie pastrat la rece timp de 2-3 ore, apoi poate fi baut. 

Se poate combina si cu sucul altor radacinoase (precum morcov, telina, patrunjel), dar si cu varza. Atentie! Nu este recomandata combinarea sucului de radacinoase cu cel de fructe. Atunci cand este consumat singur, durata unei cure nu depaseste trei saptamani.

Afectiuni tratate cu suc de sfecla rosie
Sucul de sfecla rosie are un efect foarte puternic de dezintoxicare a ficatului si bilei. Se incepe cu o lingura de suc pe zi si se creste treptat doza pana la un pahar pe zi. 

In cazul tumorilor maligne, se recomanda 100-200 ml, de 5-6 ori pe zi. Cel mai indicat este ca sucul de sfecla sa fie baut pe stomacul gol, cu un sfert de ora inainte de masa, cu inghitituri mici, tinandu-l in gura cat mai mult, inainte de a-l inghiti. In timpul curei este interzis consumul de paine cu drojdie si sucuri acidulate. 

O cura de minim o luna de suc de morcov, combinat cu suc de telina si suc de sfecla, in cantitati egale, e un remediu eficient in tratarea bolilor hepatice, favorizand regenerarea celulei hepatice. 

Sucul de sfecla rosie are proprietatea de a stimula formarea de globule rosii, mai ales atunci cand e baut pe stomacul gol. Se combina un sfert de pahar cu suc de sfecla cu trei sferturi suc de morcovi si se consuma de doua ori pe zi, dimineata si la pranz. 

In cazul leucemiei, se recomanda o cura de 49 de zile, perioada in care se consuma doar vegetale, nepreparate termic. In primele zile de terapie se va consuma doar suc de sfecla rosie, 250 ml pe zi, care se va bea incet, incet, cu lingurita. 

Sucul de sfecla rosie ajuta organismul sa se apere de virusuri, ceea ce il face eficient si in caz de viroze si gripa. Doza minima de suc de sfecla este de 150 ml pe zi, care se bea ca atare sau diluat cu suc de mere. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0983 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014729 (s)

loading...