News Flash:

Peste 250 de abuzuri asupra copiilor in Timis, in acest an

6 Iunie 2016
853 Vizualizari | 0 Comentarii
viol minora
Duminica, 5 iunie, nu a fost doar ziua alegerilor locale, ci si Ziua Impotriva Violentei Asupra Copilului in Romania. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Timis organizeaza campania „Violenta ucide!”, o actiune cu rol de sensibilizare a populatiei cu privire la fenomenul abuzurilor asupra copilului si de informare a cetatenilor in legatura cu Telefonului Copilului – 0256-983.
Pentru sesizarea tuturor situatiilor in care sanatatea si siguranta unui copil este pusa in pericol, DGASPC Timis a infiintat serviciul specializat ”Telefonul copilului”. Numarul de telefon 0256-983 poate fi apelat in orice moment al zilei, de catre orice persoana (adult sau copil) care doreste sa sesizeze DGASPC Timis cu privire la situatia unui copil abuzat, neglijat, aflat in situatie de risc sau in dificultate.
In primele cinci luni ale anului 2016, la DGASPC Timis au fost inregistrate 358 de sesizari de abuzuri si neglijare asupra copiilor, din care 256 au fost confirmate si 102 infirmate. In 47 de cazuri s-a impus scoaterea copiilor din familie si instituirea plasamentului in regim de urgenta. Cele mai multe cazuri au vizat neglijarea (217 cazuri) si abuzul fizic asupra copiilor (17 cazuri).
Violenta asupra copiilor poate fi intalnita pretutindeni: violenta fizica (pedeapsa corporala), neglijarea, violenta sexuala, practicile traditionale daunatoare (inclusiv casatoriile timpurii sau fortate) violenta psihologica (insulta, ignorare, respingere, amenintare, indiferenta emotionala). Violenta pe care copiii o experimenteaza in cadrul familiei poate avea consecinte pe termen lung pentru sanatatea si dezvoltarea lor. In comunitate sunt intalnite, cel mai adesea, forme de violenta impotriva copiilor care traiesc pe strada.
In cadrul campaniei “Bataia nu e rupta din rai”, initiata in 2005 de catre Organizatia „Salvati Copiii” Romania, a fost propus Parlamentului proiectul de lege privind instituirea zilei de 5 iunie ca Zi impotriva Violentei asupra Copilului in Romania. Legea a fost votata de catre ambele camere ale Parlamentului, numerosi parlamentari considerand-o binevenita in conditiile in care, de secole, mentalitatea romanilor incurajeaza, intr-o mare masura, violenta asupra copiilor. Legea a fost promulgata prin decretul nr. 1452 din 28 decembrie 2006.
Pentru a marca aceasta zi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis organizeaza campania „Violenta ucide!”, cu rol de sensibilizare a populatiei cu privire la fenomenul abuzurilor asupra copilului si de informare a cetatenilor cu privire la existenta Telefonului Copilului – 0256-983. Au fost realizate afise si autocolante cu Telefonul Copilului, destinate copiilor. Aceste materiale vor fi distribuite, in cursul lunii iunie, in judetul Timis, ele fiind destinate cu precadere copiilor din scoli, asistentilor sociali din mediul rural, cadrelor didactice, educatorilor, altor persoane de referinta din cadrul comunitatii locale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026178 (s)