News Flash:

Caminele din Complexul Studentesc Timisoara, atent supravegheate!

1 Septembrie 2015
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
supraveghere2
In urma unei investitii a Universitatii de Vest din Timisoara, toate caminele institutiei din Complexul Studentesc beneficiaza de un sistem de supraveghere centralizat.
Acesta isi are sediul in C13 si are ca scop monitorizarea camerelor de supraveghere video din cele sapte camine ale UVT situate in Campus. In total, in aceste spatii sunt montate 88 de camere de supraveghere amplasate la intrari in camine, pe holuri, pe fiecare etaj cel putin cate doua. De asemenea, in C15 si C16 sunt cate doua camere de exterior pe fiecare camin in parte.
Imaginile captate de pe camerele de supraveghere din camine sunt transmise, prin fibra optica, la Dispeceratul de monitorizare centralizat din C13, iar continutul imaginilor captate sunt afisate in timp real, printr-un panou de control, angajati ai UVT fiind desemnati sa le analizeze, scrie ziuadevest.ro.
„Viata de student inseamna mai mult decat activitatea de predare-invatare. Studentii au nevoie de conditii si siguranta atat in salile de curs, cat si in spatiile locative. Sistemul de monitorizare centralizat este parte a unor masuri de crestere a gradului de siguranta in camine, dar si in zona perimetrala acestora. Isi petrec cea mai mare parte a zilei in aceste zone si consideram absolut necesar ca studentii sa se simta in siguranta”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
In viitorul apropiat urmeaza o noua etapa a investitiei. Astfel, se va suplimenta numarul camerelor de supraveghere cu inca 200, in cele 10 camine ale UVT. Prin aceasta investitie se doreste si o supraveghere mai larga a zonelor perimetrale, a bucatariilor, spalatoriilor etc., astfel incat sa se realizeze detectia si identificarea oricarei incercari de patrundere neautorizata in camine. Potentialul declansarii unei infractiuni sau contraventii in perimetrul caminelor studentesti este unul ridicat in contextul in care in jurul cladirilor se afla alei pietonale intens circulate, restaurante, cluburi, etc. Camerele suplimentare in bucatarii si spalatorii au ca scop diminuarea riscurilor de producere a unor evenimente antisociale sau accidente.

complexul studentesc holuri uvt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004332 (s)