News Flash:

Bilantul UIMITOR al primarului Robu la "transportul in comun"!

10 Iunie 2015
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Primarul Timisoarei si-a facut bilantul la acest capitol printr-o noua postare pe Facebook – „Administratia Robu si transportul in comun” – din New York, SUA, acolo unde se afla in aceste zile pentru a participa la o intrunire a primarilor.
Cu ce se lauda edilul?
„In conceptia mea, transportul in comun reprezinta unul dintre cele mai importante lucruri intr-un oras. In acord cu aceasta conceptie, am crescut in acesti primi 3 ani de mandat zestrea de mijloace de transport in comun moderne ale Timisoarei, platind integral: 20 din cele 50 de troleibuze noi care circula actualmente prin oras, adica 7,3 milioane euro (!) si 14 din cele 30 de autobuze articulate noi care circula actualmente prin oras, adica 6,3 milioane euro (!) Mentionez ca, dintre cele 50 de troleibuze noi si 30 de autobuze articulate noi care circula actualmente prin oras, administratia precedenta a platit si ea 16 troleibuze si 2 autobuze articulate, cu 5,9 milioane euro, respectiv cu 1 milion euro”, afirma primarul Nicolae Robu.
Cele 30 de autobuze articulate tip Mercedes Conecto G au fost cumparate in 2010, fiind achizitionate in leasing. Troleibuzele care circula la ora actuala pe strazile urbei au fost achizitionate de la Skoda Electric prin anul 2007, printr-un credit – in 2008 au sosit la Timisoara, scrie tion.ro.
Daca la ideea de a cumpara tramvaie noi printr-un credit, lucru pe care intentiona sa il faca fosta administratie, s-a renuntat pe motiv ca ar fi prea scumpe – a fost contractat un imprumut, dar nu pentru vehicule, ci pentru a putea sustine proiectele pe fonduri europene -, Robu se mandreste cu faptul ca a dat tramvaiele vechi la reabilitat. Vorbim despre doua mijloace de transport in comun din parcul RATT care au intrat in reabilitare in vara anului trecut si n-au fost aduse inca inapoi la Timisoara. Dar luna asta ar trebuie sa vedem ”minunea”, afirma primarul, care promite totusi si tramvaie noi pe viitor.
„Am dat la reabilitat doua tramvaie care vor fi facute ca cele noi – si in luna curenta trebuie sa vedem asta! -: aspectuoase, cu climatizare, cu incalzire la scaun, cu supraveghere video, cu Wi-Fi Internet gratuit, cu sisteme noi si performante de actionare si franare. Alte tramvaie vechi vor fi reabilitate la fel, dar vor fi cumparate si un numar considerabil de tramvaie noi, ca, de altfel, si de autobuze noi. In plus, va continua procesul de reabilitare si extindere a liniilor de tramvai si de firobuz”, mai afirma Robu.

primarul timisoarei nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006871 (s)