News Flash:

Compania Rompetrol SA si-a cerut insolventa in instanta

5 Iunie 2015
788 Vizualizari | 0 Comentarii
rompetrol
Compania Rompetrol SA a inregistrat, in 28 mai, pe rolul Tribunalului Bucuresti, o cerere prin care solicita intrarea in insolventa. Solicitarea companiei urmeaza sa fie analizata de judecatorii de la Tribunalul Capitalei in 8 iunie.
Potrivit portalului instantelor de judecata, cererea de intrare in insolventa a fost inaintata in baza articolului 66 din Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.
Articolul de lege invocat arata ca: "supravegherea exercitata de administratorul judiciar, in conditiile in care nu s-a ridicat dreptul de administrare al debitorului, consta in analiza permanenta a activitatii acestuia si avizarea prealabila atat a masurilor care implica patrimonial debitorul, cat si a celor menite sa conduca la restructurarea/reorganizarea acesteia; avizarea se efectueaza avand la baza o raportare intocmita de catre administratorul special, care mentioneaza si faptul ca au fost verificate si ca sunt indeplinite conditiile privind realitatea si oportunitatea operatiunilor juridice supuse avizarii".
Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor, Rompetrol SA avea datorii de 159 de milioane de lei in 2013. De asemenea, a inregistrat o pierdere de 53,2 milioane de lei, veniturile fiind de 66,4 milioane de lei.
Rompetrol SA face parte din KMG International (fostul Rompetrol Grup), detinuta de compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan - KazMunayGas, iar cea mai importanta companie din grup este Rompetrol Rafinare. In ianuarie 2014, Guvernul a aprobat memorandumul in baza caruia KazMunaiGaz va plati 200 milioane de dolari din datoria istorica de 688 milioane de dolari, in schimbul unei participatii de 26,7% din capitalul companiei Rompetrol Rafinare, care opereaza rafinaria Petromidia.
KMG International (fostul Rompetrol Grup) este una din cele mai puternice companii din Romania si un important jucator in regiunea Marii Negre si Marii Mediterane. Cu activitati in fiecare sector din domeniul petrolului si al gazelor, KMG International detine si desfasoara operatiuni in rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream si servicii industriale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 22 queries | Mysql time :0.010995 (s)