News Flash:

ATENTIE! De ce sa nu mananci pepene cu paine

14 August 2017
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
pepene paine mare
Pepenele rosu este sinonim cu vara si picnicurile, si asta pe buna dreptate. Calitatea lui racoritoare si gustul dulce ajuta la combaterea caldurii si devine un desert gustos, perfect pentru zilele toride. Multe studii au aratat faptul ca, pepenele scade rata obezitatii si deci, a mortalitatii din aceasta cauza la nivel global, dar reduce si riscul de a ne îmbolnavi de diabet sau boli de inima.

Pe langa aceste beneficii, pepenele rosu este recomandat si în curele de slabire, tocmai pentru ca este redus în calorii. Acesta poate fi consumat în cantitati generoase, elimina senzatia de foame si faciliteaza eliminarea apei pe care corpul o retine, avand si efect diuretic.


Însa la bunici, multi dintre noi obisnuiau sa se delecteze cu o felie uriasa de pepene si ...paine. Este gustul vacantelor de vara, într-adevar, însa sunt putini cei care stiu ca aceasta combinatie nu este deloc una sanatoasa.

De ce sa nu mananci pepene cu paine 
Oricat de gustoasa ar fi, aceasta combinatie este cat se poate de nesanatoasa. si asta pentru ca pepenele este un aliment foarte acid, care fermenteaza în stomac, încetinind astfel digestia altor produse. Painea, la randul ei, este un aliment care contine suficient zahar încat nivelul glicemiei sa creasca rapid, iar combinatia cu pepene - bogat în zaharuri, nu va fi deloc una fericita pentru organism.
paine


Cum sa alegi pepenele rosu
Acum ca stii cum se consuma corect pepenele rosu, trebuie sa afli si cum sa îl alegi. Cauta un pepene verde, ferm, greu si simetric, fara pete moi sau "vanatai". La atingere, ar trebui sa îti dai seama de textura fructului din interior. Una dintre cele mai populare metode de a verifica daca un pepene este copt este testul sunetului. Atunci cand îl lovesti usor cu degetele, trebuie sa se auda ca un ecou.
Un alt lucru important pe care trebuie sa îl stii este ca trebuie sa speli pepenele la exterior înainte de consum pentru a fi înlaturate bacteriile de la suprafata.


si, daca esti mereu tentata sa le dai la o parte, afla ca si semintele de pepene sunt extrem de sanatoase si chiar este recomandat consumul lor. Proteinele din seminte contin aminoacizi esentiali printre care si arginina care are capacitatea de a regla tensiunea arteriala. De asemenea, acestea mai au si vitamine din grupul B, fara de care nutrimentele din alimente nu pot transformate în energie.
Asadar, daca vrei sa ai un organism sanatos si sa te bucuri de vara, încearca sa renunti la combinatia de pepene cu paine care îti place atat de mult.


pepenele rosu gustul dulce desert gustos diabet paine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006248 (s)