News Flash:

A VENIT IARNA! COD GALBEN de ploi, ninsori si vant puternic in 19 judete din tara. Vezi harta zonelor afectate

12 Octombrie 2015
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare pe autostrada
Nouasprezece judete din jumatatea de est a tarii raman, luni, sub avertizare cod galben, fiind anuntate ploi si vant puternic in Muntenia, Dobrogea si Moldova, ninsori in nordul Carpatilor Orientali si precipitatii mixte in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei.

Avertizarea cod galben de ploi, ninsori si vant emisa anterior a fost restransa de la 35 la 19 judete din jumatatea de est a tarii, unde pana luni seara va continua sa ploua, cantitatile de apa vor depasi 20-25 de litri pe metru patrat, iar in sudul si centrul Moldovei si in Dobrogea vor ajunge pana la 40 de litri pe metru patrat.

In cursul zilei de luni, in nordul Carpatilor Orientali vor fi mai ales ninsori si conditii de polei, iar in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei precipitatiile vor fi mixte.

Vantul va avea intensificari cu viteze de 55-65 de kilometri pe ora in estul Munteniei si in Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 de kilometri pe ora.

Judetele care raman luni sub avertizare cod galben sunt Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi, Botosani, Suceava, Maramures, Mures, Bistrita-Nasaud, Harghita si Covasna.

Avertizarea cod portocaliu de ninsori si viscol in judetele Suceava si Neamt, care a intrat in vigoare de duminica dupa-amiaza, a fost ridicata luni, de la ora 10.00.

De duminica pana luni dimineata au fost sub avertizare cod galben de ploi, vant puternic si temperaturi scazute Bucurestiul si 35 de judete. In majoritatea judetelor aflate sub avertizare a plouat, iar in zonele montane inalte, in jumatatea de nord a Moldovei si in estul si sud-estul Transilvaniei au fost precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile.

Galerie Foto

ninsoare_cod_1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006834 (s)