News Flash:

Sfaturi despre cum sa fii mai diplomat

19 Noiembrie 2016
1051 Vizualizari | 0 Comentarii
la laptop

Faimosul Sun Tzu a spus: "Arta suprema a razboiului este sa iti supui dusmanul fara lupta". Disputele sunt un aspect normal al vietii. Poate fi vorba despre dispute in familie, intre rude, prieteni, colegi etc.

Exista doua modalitati principale de a solutiona o disputaforta si diplomatie. Nu trebuie ca orice disputa sa fie solutionata numai prin cearta. Si diplomatia poate fi folosita pentru a obtine un avantaj strategic si pentru a gasi o solutie win-win pentru toate partile implicate.

Iata 5 sfaturi despre cum sa fii o persoana mai diplomata:

1. Gandeste-te inainte de a actiona

Dezastrele se pot intampla atunci cand actionezi fara sa gandesti rational. Inainte sa lasi cuvintele sa iasa din gura ta intr-o cearta, gandeste-te care vor fi consecintele. Furia ne face orbi. Ne face imuni la gandirea logica. Este imperativ ca tu sa iti controlezi emotiile. Sa te gandesti la consecinte te poate ajuta sa iti pastrezi actiunile si cuvintele sub control.

2. Concentreaza-te pe fapte

Intr-o negociere diplomatica, accentul pus pe fapte este foarte important. Gandirea ce pleaca de la prejudecati si partiniri ne intuneca judecata. Concentrandu-te pe faptele concrete, concluziile corecte vor evolua. Corectitudinea va face partile implicate sa fie calme si introspecte. Concentrarea pe fapte duce la o justitie bazata pe adevar. Informatiile inselatoare trebuie sa fie analizate si evitate cu orice pret.

3. Foloseste un limbaj simplu, dar eficient

Ocolisurile duc doar la frustrare, intrerup discutiile si negocierile. Orice vrei sa subliniezi, spune-o intrun limbaj simplu, pe care oricine il poate intelege. Acest lucru va duce la evitarea neintelegerilor. Foloseste o tonalitate ferma, care nu lasa nici o indoiala in legatura cu intentiile tale.

4. Evita agresiunea

Comportamentul agresiv conduce doar la conflicte. Este foarte important sa iti controlezi furia, altfel va duce doar la razboi. Sa arati un comportament agresiv sau tactici de intimidare duce doar la provocare. Comportamentul agresiv in momente ce nu sunt crucial va duce la tulburari sociale pe termen lung.

5. Fii flexibil

Diplomatia inseamna flexiblitate si compromis. Incapatanarea si indarjirea nu te duc nicaieri. Trebuie sa fii flexibil in abordarea ta si sa cedezi teren problemelor neimportante. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca nu trebuie sa impui o limita. Determina care este linia ta rotie. O linie rosie este punctul de rabdare extrema, dupa care nu exista nici o cale de intoarcere. Asigura-te ca linia rosie este bine gandita.

Sa fii diplomatic este o abilitate esentiala pentru a face pace. Aceasta ajuta lumea sa fie un loc mult mai bun in care sa traiesti. Nu doar oficialii guvernamentali, ci si oamenii obisnuiti pot aplica diplomatia in viata lor de zi cu zi. Diplomatia ajuta la reducerea stresului si la despartirile inutile. Pune in aplicare cele cinci sfaturi de mai sus pentru a deveni diplomatic in viata ta de zi cu zi.

 


disputele dispute modalitati principale disputa forta diplomatie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010881 (s)