News Flash:

Caz medical extrem de rar, la Timisoara

14 Noiembrie 2016
1390 Vizualizari | 0 Comentarii
operatiee
O femeie diagnosticata cu prolaps genital a reusit sa aduca pe lume o fetita sanatoasa cu ajutorul medicilor din Timisoara, care declara ca initial nu am stiut cum sa procedeze deoarece literatura de specialitate consemneaza un singur caz similar, in anul 1990. 
Laurentiu Pirtea, medic in cadrul Sectiei de Obstetrica-Ginecologie II a Maternitatii “Odobescu” de la Spitalul Municipal Timisoara, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca femeia a fost diagnosticata cu prolaps genital, respectiv coborarea uterului in vagin, dupa ce a ramas insarcinata, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Sarcina care apare la femei cu prolaps preexistent este foarte rara, a spus medicul citat.
“Noi am incercat sa abordam cazul folosind tehnici conservatoare, dar am esuat si a trebuit sa apelam la un tratament chirurgical, care a asigurat o recuperare rapida a pacientei. Sunt extrem de rare cazurile de prolaps genital la femei cu varsta sub 30 ani, dar si aceste cazuri, cand apar, trebuie rezolvate”, a spus Laurentiu Pirtea.
Seful sectiei de Obstetrica-Ginecologie II a Maternitatii “Odobescu”, Dorin Grigoras, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca atunci cand au aflat ca femeia insarcinata sufera de prolaps genital, medicii au avut doua alternative: sa faca o intrerupere de sarcina, solutie pe care pacienta a refuzat-o, sau sa gaseasca o metoda de a o trata.
Astfel, medicii au cerut sprijinul conducerii Spitalului Municipal Timisoara, care a fost de acord cu achizitionarea unui dispozitiv de 1.200 lei, cu ajutorul caruia femeia a fost operata laparoscopic, in luna mai, scrie ziuadevest.
“Totul s-a finalizat cu o nastere, nici mama, nici copilul nu au avut complicatii. Ne intalnim foarte rar cu situatii in care apare o sarcina pe un prolaps genital preexistent, in general aceste prolapsuri se rezolva in afara sarcinii. Situatia a fost particulara, nu am stiut cum sa procedam, pentru ca literatura de specialitate consemneaza un singur caz, in anul 1990. Ne-am pus problema ce sa facem pentru aceasta pacienta, ne-am gandit ca ar trebui, mai ales ca mama si-a dorit foarte mult sa pastreze sarcina, sa oferim o tehnica minim invaziva, prin care uterul a fost ancorat la un element anatomic de sustinere. Am efectuat aceasta interventie in luna mai, evolutia chirurgicala a fost fara complicatii. In 1 noiembrie, pacienta a nascut prin cezariana, operatie care era obligatorie in aceasta situatie de suspensie a uterului, o fetita de trei kilograme”, a spus medicul Dorin Grigoras.
Patricia Miron, in varsta de 27 de ani, femeia operata de medicii timisoreni, a declarat ca la inceput a fost panicata.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007948 (s)