News Flash:

Sfaturi de la gradinari: 6 lucruri de spus despre fertilizarea castravetilor

13 August 2018
625 Vizualizari | 0 Comentarii
castraveti

6 SFATURI PENTRU PREVENIREA TUTUROR BOLILOR CASTRAVETILOR!

1. Dupa aparitia lastarilor, in faza de dezvoltare cu 3-4 frunzulite, castravetii trebuie tratati cu solutia obtinuta din dizolvarea a 30 picaturi de iod, 20 g de sapun pentru rufe si un litru de lapte intr-o galeata de apa. Stropirea cu aceasta compozitie poate fi realizata o data la 10 zile.

2. Inmuiati o paine intr-o galeata de apa de cu seara. Dimineata faramitati painea si adaugati un flacon mic de iod in galeata respectiva. Apoi dizolvati un litru din solutia obtinuta intr-o galeata de apa si stropiti castravetii cu ea. Puteti sa pastrati lichidul ramas intr-un loc racoros. Tratati tufele cu aceasta solutie o data la 2 saptamani si atat castravetii, cat si vrejurile lor vor ramane verzi pana la toamna.

3. Dizolvati 2 litri de zer si 150 g de zahar intr-o galeata de apa. Stropiti si udati tufele de castraveti cu solutia obtinuta. Dupa aceasta prelucrare vrejurile vor inflori inca o data si vor rodi.

4. Puneti un borcan (700 ml) de coji de ceapa in 10 litri de apa. Aduceti amestecul pana la punctul de fierbere, dupa care luati-l de pe foc, acoperiti-l cu un capac si lasati-l sa se odihneasca timp de 12-14 ore. Strecurati solutia obtinuta, storcand cojile de ceapa in prealabil. Diluati-o cu apa: un litru de solutie la 4 litri de apa. Stropiti abundent vrejurile de castraveti si udati-le substratul.

5. Stropiti tufele de castraveti cu solutie de zer: un litru de zer la 5 litri de apa.

6. Reglati irigarea: este posibil ca tufele de castraveti sa sufere de un deficit de apa sau apa de irigare sa fie prea rece.


bolilor castravetilor galeata stropirea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006685 (s)