News Flash:

Seful ANAT: Numarul turistilor de pe litoralul romanesc e cu 10% mai mic din cauza ploilor

29 Iulie 2018
825 Vizualizari | 0 Comentarii
img

Numarul turistilor de pe litoralul romanesc a scazut, in aceasta vara, cu 10% fata de media anilor trecuti, din cauza ploilor, a precizat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade.
„Categoric, situatia meteorologica influenteaza foarte mult turismul, iar faptul ca romanii nu sunt obisnuiti inca sa-si rezerve cu mult timp inainte vacantele, se ajunge in situatia in care multi dintre ei o fac doar cu cateva zile inainte, in functie de situatia meteorologica. Desigur, de multe ori, renunta sa mai plece la mare daca vremea nu este potrivita”, a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade.

Potrivit presedintelui ANAT, numarul turistilor de pe litoralul romanesc a scazut cu 10% in aceasta vara.

„Cei mai norocosi au fost cei care au plecat in Turcia sau Grecia. Chiar daca in Grecia a fost acel dezastru, in statiunile in care sunt romani, vremea a fost buna. Speram ca si hotelierii de pe litoralul romanesc sa ia masuri de organizare a unor distractii pentru turisti, atunci cand nu se poate face plaja. Numarul turistilor de pe litoralul romanesc a scazut cu cel putin 10% in aceasta vara, fata de anii trecuti, din cauza ploilor”, explica presedintele ANAT.


Nicolae Demetriade mai spune ca o statistica exacta a numarului de turisti de pe litoralul romanesc se poate face la sfarsitul sezonului estival.

Potrivit meteorologilor, lunile iunie si iulie au fost atipice, iar de opt ani nu a mai fost o vara atat de ploioasa. „Regimul termic din lunile iunie si iulie a fost insa unul normal, si trebuie sa ne bucuram ca nu am avut canicula. Dar in ultimii 8 ani nu a mai fost o vara atat de ploioasa”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Teodora Cumpanasu, meteorolog ANM.


turistilor litoralul romanesc meteorologica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006742 (s)