News Flash:

Cu ce se dezinfecteaza baia

12 August 2018
782 Vizualizari | 0 Comentarii
baia

Baia este una dintre cele mai utilizate incaperi din locuinta. Totodata, aceasta se numara si printre spatiile cele mai contaminate. Pentru a remedia problema, avem la dispozitie diverse trucuri pentru a dezinfecta baia. Principalii agenti infectiosi din baie sunt bacteriile si mucegaiul. Umezeala este vinovat numarul unu pentru aparitia lor. Din acest motiv, este important ca baile sa fie bine aerisite si uscate.
Pe lista de cauze frecvente ale contaminarii se numara si reziduurile de urina si de materii fecale care se acumuleaza la nivelul vasului de toaleta. Asadar, obisnuieste-te sa golesti complet rezervorul atunci cand tragi apa. Baia trebuie dezinfectata complet cel putin o data pe saptamana. In plus, trebuie sa cureti cate putin in fiecare zi. Astfel, vei reduce riscul de infectii.
Pasi initiali pentru a dezinfecta baia. Ca sa incepi sa-ti dezinfectezi baia, ai nevoie mai intai de o pereche de manusi. Acest accesoriu te ajuta sa eviti contactul direct cu bacteriile. In plus, manusile protejeaza mainile impotriva produselor de curatat, care pot fi abrazive. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este importanta curatarii unor regiuni specifice. Produsele de indepartare a petelor, dezinfectantii si inalbitorii constituie ingrediente de baza pentru a face curatenie.
Ai grija sa nu cureti fiecare suprafata din baie cu aceleasi obiecte. Foloseste o perie sau o carpa diferita pentru fiecare baie din locuinta ta. Vasul de toaleta si cada sau cabina de dus reprezinta obiectele din baie care acumuleaza cel mai mare numar de microbi. Trebuie sa ai mare grija si cand dezinfectezi podelele si peretii. Nu uita, scurgerile tind sa acumuleze reziduuri de sapun, sampon si par.
Inainte de a curata dusul sau cada, indeparteaza toate aceste reziduuri. Ca sa elimini mucegaiul de pe pereti, foloseste un burete inmuiat in inalbitor sau un alt produs pentru indepartarea petelor. Pentru cele mai bune rezultate posibile, vasul de toaleta trebuie curatat cu inalbitor. Este important sa cureti bine marginile acestui obiect deoarece murdaria tinde sa se acumuleze. Capacul de WC poate fi curatat folosind dezinfectant sau inalbitor, cu ajutorul unei carpe.

In ceea ce priveste chiuveta, trebuie sa incepi prin a indeparta reziduurile de pasta de dinti si par. De asemenea, este posibil sa existe depuneri de calcar din cauza apei. Un burete inmuiat in inalbitor poate dezinfecta acest obiect. Apoi, clateste cu multa apa. Nu in ultimul rand, curata podeaua si peretii baii in general. O carpa inmuiata intr-o solutie preparata cu apa calda, sapun si inalbitor iti va fi de mare ajutor in acest scop. Este important sa elimini reziduurile produselor de curatat dupa ce le aplici.
Greseli frecvente cand vine vorba de dezinfectarea baii. Ventilatia insuficienta sau inexistenta: Unele persoane obisnuiesc sa tina ferestrele si usile inchise atunci cand pun in aplicare trucuri pentru a dezinfecta baia. Ferestrele deschise si dezumidificatoarele previn dezvoltarea mucegaiului din cauza umezelii.
Uiti sa cureti perdelele de dus: Deoarece intra in contact direct cu apa, perdelele de dus pot acumula mucegai. Curata-le cu o carpa inmuiata in apa sarata sau in inalbitor diluat.
Nu schimbi prosoapele: Din cauza umiditatii, prosoapele acumuleaza bacterii. Cel mai bine este sa le schimbi o data pe saptamana. Fa la fel cu presurile din fata cabinei de dus si chiuvetei.
Nu cureti accesoriile: Cana in care obisnuiesti sa-ti pui periuta de dinti acumuleaza mult mucegai. Aceasta ciuperca se poate atasa de perii periutei. Ca sa-ti protejezi sanatatea, te sfatuim sa cureti toate accesoriile din baie cu apa si sapun.
Uiti de oglinda: Otetul si apa sunt utile pentru a curata oglinda din baie. Poti folosi si un produs special in acest scop.

Trucuri pentru a dezinfecta baia. Un truc eficient pentru a indeparta orice reziduuri acumulate in dus este sa folosesti o solutie cu otet si apa. Daca exista rugina, prepara o solutie cu apa fierbinte, lamaie si sare. Ca sa indepartezi petele de pe scurgere, foloseste bicarbonat de sodiu cu apa. Pentru cele mai bune rezultate posibile, apa ar trebui sa fie fierbinte.
In cazul in care ai de-a face cu pete foarte dificile, spirtul este cea mai eficienta varianta. Combina acest lichid cu un volum de apa de sase ori mai mare. Aplica mixtura obtinuta pe pete si las-o sa actioneze cateva minute. Apoi, clateste cu apa.
Pune in aplicare aceste trucuri pentru a dezinfecta baia si a-ti proteja sanatatea!


baia dus microbi pereti chiuvetei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005327 (s)