News Flash:

Cum se cultiva pepenii galbeni

12 August 2018
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
pepene galben

Oare cine nu adora pepenii galbeni? Sunt atat de aromati, deliciosi si gingasi! Pulpa lor pur si simplu se topeste in gura! Daca locuiti la curte si aveti suficient spatiu pentru organizarea unei gradini, va sfatuim sa incercati sa cultivati pepeni. Este destul de simplu! Astfel veti obtine o recolta ecologica de fructe: fara chimicale agricole si alti compusi daunatori. Haideti sa gradinarim!

Plantati pepenii si mulciti solul din jurul lor cu fan. Pepenii galbenii cresc aproximativ 60 zile, daca le sunt ciupite vrejurile (curpenii). Daca ii veti lasa sa se intinda oriunde vor dori, vrejurile vor fi uriase, iar fructele vor lipsi.

Dupa ce tufele se vor dezvolta, ciupiti-le lasand doar cate 4 frunzulite pe fiecare dintre ele. Ulterior veti observa formarea unui numar mare de fructe pe lastarii laterali. Insa trebuie sa lasati cate 6 fructe pe fiecare tufa. Acest numar este suficient. Daca doriti, puteti sa plantati pepenii galbeni mai des si intr-un numar mai mare. Insa nu lasati mai mult de 6 fructe pe fiecare tufa!

Nu uitati sa asezati niste suporturi sub fructele, care se maturizeaza, ca sa nu absoarba umiditatea din sol. Cum numai fructele vor atinge dimensiunea necesara, incetati irigarea plantei. Nu exagerati cu ingrasamintele, precum balegarul. Daca solul va contine mult azot, vrejurile vor fi uriase. Solul trebuie sa fie nisipos si vremea trebuie sa fie calda. Temperatura solului nu trebuie sa fie mai mica de 26°C. Este importanta si protejarea de vanturi!

Daca veti respecta principiile generale de cultivare, recolta buna de pepeni verzi si galbeni va va fi garantata!


pepenii galbeni plantati pepenii solul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005610 (s)