News Flash:

Primaria incepe modernizarea zonei Dacia. Pune la bataie peste 100.000 de euro pentru serviciile de proiectare

28 Decembrie 2021
360 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria

Primarul Dominic Fritz anunta ca lanseaza, in premiera, un proiect pentru modernizarea zonei Dacia. Aceasta ar urma sa se transforme intr-un cartier adaptat nevoilor oamenilor, in care masinile nu vor mai fi puse pe primul plan. Primaria va plati peste jumatate de milion de lei pentru contractul de proiectare.
 
 
Primaria Municipiului Timisoara a lansat licitatia pentru servicii de proiectare (faza DALI), pentru proiectul „Modernizare spatiu public – zona cuprinsa intre bulevardul Cetatii, strada Gheorghe Lazar, Calea Circumvalatiunii, Calea Torontalului – zone verzi, infrastructura rutiera, utilitati publice”.

Anuntul este publicat pe SEAP, iar ofertele se pot depune pana in 9 februarie 2022. Valoarea estimata a contractului depaseste jumatate de milion de lei (504.201 lei). Pentru implementarea proiectului se vor solicita fonduri europene prin noul Program Operational Regional.

Ce presupune proiectul
In zona delimitata de Calea Torontalului, Bulevardul Cetatii, strada Gheorghe Lazar si Calea Circumvalatiunii este un cvartal complex de locuinte. Spatiul – care cuprinde strazile si spatiile publice – nu a avut pana acum un concept unitar de amenajare. Toate interventiile au fost facute in functie de necesitatile momentului, fara a se tine cont de impactul pe care il vor avea asupra intregii zone.

Prin proiect se doreste reabilitarea, modernizarea si reorganizarea spatiilor publice urbane, cu tot ceea ce implica acestea – zone pietonale, zone destinate traficului autoturismelor si parcarilor. Circulatia ar urma sa fie decongestionata. In plus, vor fi amenajate zone verzi, spatii de joaca si mici spatii de sport.

„Este primul proiect de acest tip in Timisoara, in care gandim integrat modernizarea unui intreg cartier de locuinte, plecand de la nevoile celor care locuiesc aici, pentru spatiu verde de calitate, zone de recreere si odihna in aer liber si modalitati sigure de deplasare. Vrem sa facem trecerea de la un cartier in care autoturismul este prioritar, la un cartier pentru oameni”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004766 (s)