News Flash:

Pas important către modernizare

Ștrandul Termal din Timișoara trece în administrarea societății Horticultura

9 Mai 2024
84 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro


Ștrandul Termal din Timișoara va fi preluat spre administrare de către societatea Horticultura, care va avea responsabilitatea de a-l moderniza și de a-l deschide în condiții optime pentru public. După ce Primăria Timișoara a preluat proprietatea Ștrandului Termal, au fost făcuți pași importanți pentru modernizarea sa, în vederea redeschiderii pentru comunitate.

Astfel, Consiliul Local Timișoara a aprobat joi un proiect de hotărâre privind atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune către societatea Horticultura, pentru prestarea activităților necesare exploatării și întreținerii Ștrandului Termal.


Conform documentației asociate proiectului de hotărâre, se stipulează că Horticultura se angajează să efectueze investiții pentru reabilitarea și modernizarea Ștrandului Termal.


„Obiectivul principal al Ștrandului Termal este furnizarea către populație a unui serviciu public de agrement de calitate cuprinzând activități de relaxare, socializare, distracție, mișcare, activități sportive, concomitent cu asigurarea protecției sănătății oamenilor și a mediului înconjurător”, scrie în caietul de sarcini.

Horticultura va gestiona Ștrandul Termal din Timișoara pentru o durată de cinci ani.

„Delegatul (n.r. Horticultura) se obligă ca jumătate din profitul realizat să îl folosească pentru efectuarea de investiţii de reabilitare sau reparații capitale, de extindere şi modernizare din fonduri proprii, la propunerea si cu aprobarea autorităţii publice”, se arată în contractul pe care Primăria Timișoara îl va semna cu Horticultura.


După un proces îndelungat, Ștrandul ZHH, anterior cunoscut sub denumirea de Termal, a fost readus în administrarea Primăriei Timișoara în luna martie a acestui an. Instanța a stabilit că GPG Company SRL a ocupat o suprafață de 12.707 metri pătrați din domeniul public, începând din anul 2014, fără a plăti contravaloarea acesteia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008043 (s)