News Flash:

Atenție, timișoreni!

Se caută membri și parteneri pentru Comisia de Buget Participativ de la Timișoara

9 Mai 2024
84 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro


După lansarea ediției din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria caută parteneri și membri pentru Comisia de Buget Participativ. Cetățenii implicați civic sunt îndemnați să sprijine această inițiativă. Termenul limită pentru înscriere, atât pentru membrii comisiei cât și pentru parteneri, este 13 mai 2024, ora 22:00.

Comisia de Buget Participativ monitorizează derularea campaniei și respectarea obiectivelor și principiilor acesteia. Ea verifică eligibilitatea propunerilor de proiecte primite, coordonează analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiecte eligibile, împreună cu specialiști din primărie. De asemenea, comisia anunță public proiectele care vor intra în etapa de votare, precum și proiectele câștigătoare, centralizează și publică informațiile privind implementarea acestora și evaluează campania.

Detaliile privind condițiile de participare, atribuțiile comisiei și formularul de înscriere pot fi găsite Aici.

Rolul partenerilor locali (organizații neguvernamentale active în zonă, școli, alte instituții etc.) este de a asigura o mai mare incluziune și diseminare în cadrul comunității prin promovarea campaniei, în special în mediul fizic, organizând și facilitând 2-3 întâlniri în cartiere cu cetățenii interesați să depună propuneri în cadrul campaniei. Scopul este ca mesajul campaniei să ajungă în primul rând la cetățenii neconectați digital, dar și la alte grupuri (de exemplu, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități).

Detaliile privind condițiile de participare, atribuțiile partenerilor și formularul de înscriere sunt disponibile AICI.

Campania „Timișoara decide!” este o inițiativă anuală a Municipiului Timișoara, prin care se urmărește identificarea proiectelor de interes local inițiate de cetățeni și care pot fi asumate de Primăria Municipiului Timișoara, reprezentând un pas important în implementarea procesului complex de guvernare deschisă.

Regulamentul privind implementarea Bugetului Participativ în municipiul Timișoara pentru anul 2024 poate fi consultat aici: https://decidem.primariatm.ro/bp/2024/regulament.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004808 (s)