News Flash:

CJ Timiș are planuri mărețe

Județul Timiș va candida pentru titlul de regiune gastronomică europeană în 2028

9 Mai 2024
71 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro


Consiliul Județean Timiș a preluat rolul de coordonator al proiectului „Banat, regiune gastronomică europeană 2028” și anunță demararea elaborării dosarului de candidatură. Documentul va fi întocmit de către Caius Ovidiu Merșa, un antropolog culinar și expert în arta culinară.

În următoarele două săptămâni, până la data de 22 mai 2024, persoanele interesate sunt invitate să contribuie la elaborarea documentului care va cuprinde obiectivele, domeniile de interes gastronomic, produsele și evenimentele reprezentative pentru regiunea Banat.

Opiniile și sugestiile pot fi transmise în scris la adresa de e-mail: regiune.gastronomica•cjtimis.ro.

La inițiativa lui Caius Ovidiu Merșa, proiectul va beneficia de consultanță din partea „ambasadorilor bucatelor”, un grup format din specialiști și personalități publice cu expertiză în domeniu.

„Ideea de a aplica pentru titlul de regiune gastronomică europeană a apărut mai de mult, în perioadă în care ne pregăteam să devenim Capitală Europeană a Culturii. Acum am făcut primii pași pentru concretizarea acestei prezențe firești la nivel european.

Experiența de aproape 20 de ani în Comitetul European al Regiunilor și activitatea pe care o desfășor ca expert cultural european m-au ajutat să înțeleg multiplele beneficii aduse comunității prin obținerea acestui titlu.

Susțin dezvoltarea întregului Banat și cred în șansa Timișului și Timișoarei de a deveni epicentre ale turismului, gastronomiei și produselor locale”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.


Bidbook-ul va fi completat până în luna iunie 2024, iar dosarul de candidatură va fi depus la Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Arte și Turism (IGCAT) în luna septembrie 2024.

Pe lângă Consiliul Județean Timiș, parteneri în acest proiect includ Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. În perioada următoare, Consiliul Județean Timiș va iniția întâlniri de lucru cu administrațiile județene din Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, deoarece rolul de lider al Timișului implică implicarea întregului Banat, cu identitatea sa istorică, culturală, economică și gastronomică bine conturată.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005369 (s)