News Flash:

Eveniment important la Moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin depune, astăzi, 7 mai, jurământul pentru încă un mandat la Kremlin

7 Mai 2024
88 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro


Marți, 7 mai, la Kremlin, președintele rus Vladimir Putin depune jurământul pentru încă un mandat de șase ani, după ce în luna martie a câștigat un scrutin despre care observatorii externi au declarat că a fost masiv manipulat, informează agenția AFP.

La vârsta de 71 de ani, Putin a dominat viața politică din Rusia în ultimii 24 de ani și încearcă să-și reconstruiască puterea și dominația Moscovei asupra țărilor vecine. Forțele armate ruse sunt în prezent implicate într-o invazie pe scară largă în Ucraina, începută în februarie 2022 la ordinul liderului de la Kremlin.

El a obținut 87% din voturi în alegerile prezidențiale din martie, care au fost marcate de acuzații de fraudă.

Pentru a rămâne la putere, Vladimir Putin a modificat Constituția rusă acum câțiva ani. După încheierea mandatului în 2030, el va putea candida din nou pentru încă un mandat care se va încheia în 2036, când liderul rus va avea 83 de ani.

În mod tradițional în Rusia, guvernul actual demisionează după inaugurarea prezidențială pentru a permite șefului statului să formeze un nou executiv.

Potrivit unor informații din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), aleșii ar putea aproba noul guvern până la 15 mai.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006106 (s)