News Flash:

Coreea de Sud își ia angajamentul

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a promis crearea unei relații bune cu Rusia și a unor legături strânse cu Ucraina

9 Mai 2024
91 Vizualizari | 0 Comentarii

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol s-a angajat să dezvolte relații bune cu Rusia, dar, în același timp, să mențină legături strânse cu Ucraina. Cu toate acestea, el a exclus posibilitatea unei livrări directe de armament către Ucraina, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

Coreea de Sud reprezintă un important exportator de arme, fiind solicitată de către SUA și aliații săi europeni să ofere mai mult sprijin Kievului. Cu toate acestea, Yoon a subliniat într-o conferință de presă că poziția fermă a țării sale este de a nu furniza niciun tip de armament letal unei țări angajate într-un conflict.

„Seulul face tot ce poate pentru a furniza un ajutor umanitar şi un ajutor pentru reconstrucţie, în acord cu spiritul Constituţiei”, a afirmat preşedintele sud-coreean.


Conform declarațiilor lui Yoon, relațiile țării sale cu Moscova au fost tensionate de ceea ce Seulul și Washingtonul prezintă drept livrări de arme ale Coreei de Nord către Rusia, presupuse a fi destinate pentru utilizare în Ucraina.

„Exportul de arme ofensive din Coreea de Nord nu doar că susţine desfăşurarea ilegală a războiului împotriva Ucrainei, ci de asemenea încalcă clar sancţiunile Consiliului de Securitate ale ONU legate de armele nucleare nord-coreene”, a punctat Yoon Suk Yeol.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005942 (s)