News Flash:

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu: Ajutor de stat de 9 milioane lei pentru Aeroportul Timisoara

23 Decembrie 2021
347 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anuntat, pe Facebook, ca Aeroportul din Timisoara are la dispozitie 9 milioane de lei, incepand de miercuri, 22 decembrie. Suma reprezinta un ajutor de stat acordat prin Ordinul comun semnat de Ministerul Transporturilor si de Ministerul Dezvoltarii.
 
 
Ajutorul de stat este destinat aeroporturilor care se confrunta cu „un deficit de lichiditati, din cauza pandemiei COVID 19”.„Aeroportul din Timisoara are la dispozitie, incepand de astazi, 9 milioane de lei, suma care va permite acestui aeroport sa functioneze in continuare la standarde specifice de siguranta, securitate si calitate. Suma reprezinta un ajutor de stat, acordat prin Ordinul Comun semnat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. Schema acestui ajutor de stat a fost autorizata de Comisia Europeana, pentru aeroporturile care se confrunta cu un deficit de lichiditati, din cauza pandemiei COVID 19”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Directorul general al Aeroportului International Timisoara, Dorel Gradinaru, transmite ca „pentru a obtine aceasta suma vitala, pentru acoperirea cheltuielilor de exploatare achitare integrala a furnizorilor a fost sustinut, cu eforturi considerabile, un demers initiat de catre actuala conducere a Aeroportului International Timisoara in urma cu aproape un an de zile”. Acesta mentioneaza si faptul ca „au fost facute reduceri de cheltuieli de peste 2.000.000 lei, fata de estimarile initiale”. „Astfel ca din suma de 9.000.000 lei alocata ca si ajutor de stat aeroportului, doar 6,9 milioane de lei vor fi folositi pentru acoperirea integrala a pierderilor, si achitarea serviciilor catre furnizorii nostri”, transmite directorul aeroportului.

Aeroportul Traian Vuia din Timisoara a primit un ajutor de stat si in vara anului 2020. Ajutorul era atunci de 15 milioane de lei, iar ministrul Transporturilor era Lucian Bode.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004635 (s)