News Flash:

Santiere in grafic, pe Cetatii si Bogdanestilor. Latcau: Stadiul fizic realizat este de 25-30%

23 Decembrie 2021
339 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

Calea Bogdanestilor si bulevardul Cetatii, cele doua proiecte incepute in acest an „merg bine, conform graficului”, spune Ruben Latcau. Viceprimarul a fost pe teren si spune ca lucrarile au ajuns „la aproximativ 25-30%”.
 
 
„Pe Cetatii a fost montat deja primul tronson de sine de tramvai. Sinele au fost atasate unui schelet de metal care a fost apoi invelit in beton. De asemenea, fundatia pentru reteaua de alimentare cu curent electric a tramvaiului a fost finalizata, iar la inceputul anului viitor vor fi montati stalpii pentru catenara”, a scris viceprimarul pe Facebook.

Potrivit lui Ruben Latcau, pe Bogdanestilor a fost pus primul strat de asfalt, de la intersectia cu Cetatii pana la Alexandrescu, cu tot cu semnalizarea prin linie galbena pe carosabil.

„Accesul rutier va fi mutat pe sectiunea de asfalt noua in luna ianuarie. Tot atunci, constructorul va incepe lucrarile la utilitati pe partea stanga a bulevardului (pe directia catre Ronat).

Am vorbit cu responsabilii ambelor lucrari pentru a fi semnalizate si delimitate corespunzator santierele, in special pe perioada sarbatorilor cand nu e multa activitate pe teren. Cele doua proiecte merg bine, conform graficului si se afla la aproximativ 25-30% stadiu fizic realizat”, a transmis Ruben Latcau.

La finalul lucrarilor, bd. Cetatii va avea o linie dubla de tramvai inierbata si incadrata de pomi pe o distanta de 1,57 km, 20.500 mp de spatii verzi, 10 statii de tramvai noi, cate doua benzi de circulatie pe sens, piste de biciclete pe ambele sensuri de mers si trotuare decente. Lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte sapte firme – Porr Bau GmbH (tert) si Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL cu SC Pesit Rom SRL (subcontractanti) – si costa 83,7 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 17 milioane de euro. Durata contractului semnat in 21 septembrie 2020 este de 36 de luni, din care sase pentru proiectare si 30 pentru executie.

Pe Calea Bogdanestilor lucreaza asocierea Sylc Con Trans – Longhersin – Matrix Computers – Lile Service General Construction – Optotel Com – Electric Rail Project – Instal Group – Cons Electrificarea Instal – Madi FHVAC – Swarco Traffic, care s-a angajat ca face lucrarile cu 116 milioane de lei, in 31 de luni. Aproape 90 de milioane de lei vin de la Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004865 (s)