News Flash:

E-n drum spre Timișoara

Primul tramvai galben produs pentru timișoreni a părăsit linia de producție pe data 6 mai

8 Mai 2024
174 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro

Compania Bozankaya a informat că primul dintre cele 17 tramvaie galbene destinate Timișoarei a ieșit de pe linia de producție la data de 6 mai. Producția acestor 17 tramvaie noi a început la mijlocul lunii ianuarie a acestui an. Singura modificare față de garniturile deja livrate de compania turcă Timișoarei este culoarea lor.

„Călătoria noastră, începută inițial cu 23 de tramvaie violet, este acum colorată cu 17 vehicule galbene. Primul nostru tramvai galben produs pentru timișoreni a părăsit linia de producție în 6 mai și și-a început călătoria spre România. Tramvaiele noastre, care pot parcurge cel puțin 70 km neîntrerupt, cu un sistem de baterii care poartă semnătura inginerilor Bozankaya, au fost premiate n 2021 pentru această caracteristică unică de către European Rail Systems Cluster (ERCI) și au adus firmei noastre titlul de «Cea mai inovativă companie din Europa»”, au transmis reprezentanții companiei Bozankaya.

Inițial, compania a precizat că primul tramvai din această înțelegere va fi livrat la finalul lunii martie. Finanțarea pentru achiziționarea celor 17 tramvaie galbene provine din PNRR; acesta este o extindere a contractului anterior încheiat între Primăria Timișoara și Bozankaya. Prin acest contract, începând cu anul 2021, în oraș au fost introduse 23 de garnituri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004769 (s)