News Flash:

S-a învechit!

Sistemul cardului național de sănătate va fi refăcut

9 Mai 2024
94 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat că sistemul cardului național de sănătate va suferi o reconfigurare din cauza învechirii sale. În plus, acesta a specificat că cardul va fi disponibil și în format electronic, putând fi accesat de pe telefon, similar cu un card bancar.

„Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut cap coadă. Va fi inclusiv într-un wallet în format electronic. Sistemul a fost făcut cu o tehnologie foarte veche, în urmă cu 16 ani. Nu ai cum să ți se dubleze numărul de beneficiari, să ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani”, a declarat ministrul. El a menționat că va fi trasabil totul, adică nu se va putea ca unei persoane să-i fie prescrisă aspirină de zece ori într-o zi și să fie și decontată. „Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”, a mai precizat Ivan.


De la momentul implementării sale, cardul de sănătate nu a fost văzut niciodată ca un beneficiu pentru sistemul sanitar românesc. Mulți oameni consideră că acesta a complicat lucrurile mai mult decât le-a simplificat. Platforma de încărcare a datelor a întâmpinat numeroase probleme tehnice, iar medicii s-au văzut nevoiți să trimită pacienții acasă. Motivul? Pentru a emite rețete compensate sau trimiteri către specialiști, trebuie să verifice dacă pacientul este asigurat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1096 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005031 (s)