News Flash:

Apele Romane Banat, amenzi de aproape 1 milion de lei in anul 2021

27 Decembrie 2021
345 Vizualizari | 0 Comentarii
ABA

In anul 2021, inspectorii Apelor Romane Banat au facut 800 de controale, pentru a verifica respectarea de catre persoanele juridice si fizice a Legii Apelor si a reglementarilor in vigoare privind gospodarirea apelor in Banat. Amenzile au insumat aproximativ 1 milion de lei.
 
Au fost aplicate 39 de amenzi in valoare totala de 950.000 lei, in special pentru lipsa actelor de reglementare, nerespectarea masurilor, lipsa avizelor de transport, circulatie pe digurile de aparare, depozitarea de materiale in zona de protectie.

S-au efectuat controale comune cu Prefectura judetelor Timis si Caras-Severin la 47 de UAT-uri pentru a verifica salubrizarea cursurilor de apa din intravilanul localitatilor, dar si 23 de controale comune cu Garda Nationala de Mediu si Politia Romana, la balastiere situate pe teritoriul altor judete, altele decat cele administrate de Administratia Bazinala de Apa (ABA) Banat.

„Atentionam atat autoritatile locale cat si riveranii sa verifice constant daca santurile si rigolele de scurgere a apelor pluviale sunt intretinute corespunzator. Toti detinatorii de poduri si podete, in permanenta, au obligatia sa mentina curata sectiunea de scurgere a apelor”, transmit reprezentantii Apelor Romane Banat.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005258 (s)