News Flash:

Stadiul lucrarilor la Turnul de Apa din Iosefin se apropie de 10%

22 Decembrie 2021
364 Vizualizari | 0 Comentarii
Turnul Iosefin

Lucrarile de reabilitare la Turnului de Apa din Iosefin au inceput din aceasta toamna si se apropie de 10%, spun reprezentantii PMT. Se lucreaza atat in interior, cat si in exterior la consolidarea fundatiilor. Transformarea simbolului din zona Iosefin va fi gata in 15 luni.
 
 
„Stadiul lucrarilor se apropie de 10 la suta. In acest moment se lucreaza atat in interior, cat si in exterior la consolidarea fundatiilor. Au fost realizate sapaturi pentru ca forma proiectata sa fie accesibila oricarui vizitator, cu rampa circulara in jurul turnului. In interior se lucreaza la curatarea balustradei de vopseaua degradata si de rugina, pentru a fi revopsita ulterior. Peretii de la baza vor avea un strat aditional de beton armat pentru consolidare, iar in interiorul Turnului de Apa din Iosefin vor fi amenajate o cafenea, o sala de expozitii, un spatiu foaier, o sala pentru activitati culturale si un punct de belvedere”, spun reprezentantii PMT.

La finalul reabilitarii, turnul va ajunge in administrarea Asociatiei prin Banat, care a pus la cale 120 de programe cu scop educativ si de informare pentru reanimarea intregului cartier. Proiectul are finantare prin Granturile SEE 2014-2021 din Programul Ro-Cultura si este implementat de catre Primaria Municipiului Timisoara si Asociatia Prin Banat, in perioada octombrie 2020 – februarie 2024.

Valoarea contractului de executie este de 7,59 milioane de lei, iar durata lucrarilor este de 15 luni.

Monumentul industrial de pe strada Gh. Baritiu, cu inaltimea de 52 de metri, a fost ridicat in 1914, ca un „frate geaman” al celui din cartierul Fabric, construit cu doi ani inainte. S-a facut dupa planurile inginerilor Janos Lenarduzzi si Richard Sabathiel, contrasemnate de Stan Vidrighin, care era inginer-sef al Timisoarei. Atat turnul din Iosefin, cat si cel din Fabric puteau aproviziona orasul cu apa timp de patru ore.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2433 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005962 (s)