News Flash:

Pe Bega, pana in Serbia. Consiliul Judetean Timis face documentatia pentru punctul de trecere a frontierei pe apa

27 Decembrie 2021
371 Vizualizari | 0 Comentarii
Bega

Se fac pasi inainte pentru a putea circula pe Bega pana in Serbia cu vaporasul. Consiliul Judetean Timis a aprobat in cea mai recenta sedinta studiul de fezabilitate, respectiv detalii tehnice si economice pentru realizarea punctului de trecere a frontierei pe apa.
 
 
Potrivit hotararii aprobate de consilierii judeteni, punctul de trecere a frontierei ar trebui sa fie gata intr-un an si va costa aproximativ 9 milioane de lei cu TVA, banii fiind asigurati prin Programul Interreg IPA Romania- Republica Serbia 2014 – 2020.

Punctul de trecere a frontierei va avea parter, doua etaje si un etaj retras. La parter vor fi doua camere de control, biroul operativ, centrala termica si tabloul general, camera cu servere si grupuri sanitare pentru femei, barbati si personal. La etajul I va fi camera de audiere, camera de arest cu grup sanitar, o camera pentru azilanti pentru femei si copii, dar si pentru barbati. Tot aici se vor amenaja si grupuri sanitare. La etajul al doilea va fi biroul pentru dispecerat, birou pentru vama, birou pentru capitania de port, birou pentru seful punctului de trecere a frontierei, cu grup sanitar si oficiu. La etajul al treilea va fi o camera tehnica pentru panourile fotovoltaice si o camera de control.

Primul vaporas a plecat din Timisoara si a trecut cu bine prin ecluza reabilitata de la nodul hidrotehnic Sanmihaiu Roman. Administratia Bazinala de Apa (ABA) Banat a terminat lucrarile de reabilitare la barajul stavilar si la ecluza de la Nodul hidrotehnic Sanmihaiu Roman, in cadrul proiectului transfrontalier „Repararea infrastructurii de navigatie pe Canalul Bega”, care a beneficiat de finantare europeana prin IPA Interreg CBC Romania-Serbia. Pentru a circula pe Bega pana in Serbia mai sunt de pus la punct un punct de frontiera naval si semnalizarea pentru circulatia cu vaporase. Proiectul va fi gata dupa un nou termen, pana in 2 mai 2022. Termenul initial era la finalul acestui an, insa sunt intarzieri in finalizarea aprobarii studiului partii sarbe pentru dragarea Canalului Bega.

Prin proiectul „Repararea infrastructurii de navigatie a Canalului Bega” se reabiliteaza nodurile hidrotehnice de la Sanmihaiu Roman, Srpski Itebej, Klek, pentru a asigura circulatia pe Bega prin deschiderea unui punct de trecere a frontierei naval si pietonal.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006017 (s)