News Flash:

A reușit în sfârșit!

Primăria Timișoara a obținut din nou dreptul de administrare a clădirii cu numărul 52, de pe Bulevardul CD Loga

25 Septembrie 2023
168 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a obținut din nou dreptul de administrare pentru una dintre vilele de pe Bulevardul CD Loga, mai exact pentru clădirea situată la numărul 52, în beneficiul statului român. Această recuperare s-a realizat fără a implica un nou proces juridic, conform primarului, ci prin intermediul altor dosare și soluții juridice existente.

”Am găsit cu juriștii mei o cale juridică prin care am reușit să ne intabulam pe baza unor dosare penale din trecut, fără să mai trecem printr-un alt litigiu”, a declarat Dominic Fritz. 

Primăria Timișoara a finalizat procesul de înregistrare în cartea funciară pentru clădirea respectivă și va proceda acum la executarea silită. Persoanele sau entitățile care utilizau anterior clădirea vor trebui să părăsească aceasta. Procesul de recuperare a acestei clădiri, cunoscut ca "victoria" dosarului deschis în 2016 sub administrația anterioară a primăriei, a fost rezultatul unei investigații amănunțite realizate de angajații primăriei, care au evidențiat presupuse falsuri în documentele de proprietate și vânzare ale clădirii. Mai multe tranzacții de vânzare au avut loc în trecut, cu scopul de a ascunde acțiunile ilegale inițiale, a adăugat primarul.

„Astăzi este o zi mult așteptată, de decenii aș putea spune, este ziua în care am reușit să readucem în patrimoniul orașului una dintre vilele furate, aș putea spune, de pe Bulevardul Loga. Loga 52, țineți minte, este prima vilă care a reintrat în patrimoniul orașului. Aici este un bulevard în care, în anii 90, prin tot felul de falsuri în acte, tertipuri juridice, vânzări, cumpărări succesive s-au luat din patrimoniul orașului mai multe vile. Au ajuns în mâna unor clanuri. De la începutul Mandatului am spus că o prioritate pentru mine o să fie să readuc în patrimoniul orașului ce s-a pierdut în ultimii zeci de ani.(…) Avem o victorie majoră pentru Timișoara și timișoreni, am recâștigat această clădire, statul român este proprietar de drept atât pe clădire, cât și pe terenul de 1.200 de metri pătrați. Noi, ca municipiu, avem dreptul de administrare al acestei clădiri. În anii 90 s-a făcut un fals în acte, s-au prefăcut unii că sunt proprietari, apoi s-a vândut de mai multe ori clădirea, astfel încât să se piardă urmele, dar a existat un dosar penal care a desfăcut tot acest șir și a desfăcut toate actele care s-au falsificat în trecut”, a afirmat, luni, Fritz.

Acum vila somptuoasă aparține statului român și în acte. Urmează executarea silită.

”Am șters toate drepturile de proprietate care încă erau în cartea funciară și am făcut un pas administrativ, să intabulăm Statul Român și Primăria Timișoara ca proprietarii de drept pe aceste clădiri. Clădirea respectivă încă este ocupată. Următorul pas este să evacuăm oamenii care stau în această clădire”, a mai spus Dominic Fritz.


Potrivit oficialului, în primărie s-a manifestat o reticență în soluționarea acestei probleme.

„Această operațiune pare o operațiune simplă, dar este doar vârful aisbergului, un efort uriaș din partea a echipei mele, de a lua toate aceste dosare la puricat și de a găsi pentru fiecare câte o strategie juridică ca să le readucem la primărie. Vreau să și spun că, în trecut, toate aceste oportunități au fost ignorate, toată lumea a închis ochii pentru că bine-înțeles, că în aceste clanuri vorbim inclusiv și de anumite rețele care pot să facă rău dacă vor, și prin căi administrative, și altele. De aceea vreau să și mulțumesc echipei mele, mai ales la Direcția de Patrimoniu, că au avut acest curaj să facă acești pași și să nu mai închidă ochii. La fel cum ne-am luat de mafia de pe malul Begăi, acum ne luăm de mafia de pe Loga. Am început cu Loga 52 și sunt încrezător că nu va rămâne ultimul caz”, a mai precizat Dominic Fritz.


Fritz nu a menționat că a fost amenințat să renunțe la intenția de a recupera clădirea, dar a indicat că i s-a sugerat că ar fi mai bine să nu o facă.

”Eu am primit mai multe semnale, într-un limbaj foarte politicos că ar fi mai bine să nu trezim ceea ce a dormit foarte bine până acum în acest oraș. Motivul este că tot acest mod, din anii 90, că nu s-a făcut nimic în afară de aceste dosare penale nu a mai progresat cu nimic. Înseamnă că a existat o anumită complicitate. Eu nu am informații concrete despre cine și unde, dar încă o dată în instituția mea am văzut care este frica de a se apropia de aceste dosare”, a conchis primarul.

Primarul a subliniat că spațiul generos și starea bună a clădirii o fac potrivită pentru a găzdui o grădiniță. El a menționat că clădirea nu va fi închiriată și va rămâne în domeniul public.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004876 (s)