News Flash:

Veste bună pentru iubitorii de artă

Colecția integrală Brâncuși a ajuns la Muzeul Național de Artă Timișoara

21 Septembrie 2023
158 Vizualizari | 0 Comentarii

Colecția completă a operelor lui Brâncuși, care urmează să fie expusă la Muzeul Național de Artă Timișoara, a ajuns la destinație în siguranță. Pentru transportul operelor de artă, s-au utilizat vehicule speciale echipate cu măsuri de securitate sporită. Aceste vehicule au fost dotate cu sisteme antișoc, sisteme de ancorare și sisteme de securitate închise și izolate complet, care nu pot fi accesate din cabina șoferului.

”L-am adus pe Brâncuși acasă! Au sosit la Muzeul Național de Artă Timișoara toate operele de artă pentru expoziția Brâncuși! ”, a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. 

Toate operele lui Brâncuși au o valoare inestimabilă și pentru transportul lor s-a folosit un sistem de monitorizare prin satelit pentru a urmări în permanență poziția exactă a vehiculelor. După sosirea la Muzeul Național de Artă Timișoara, aceste lucrări de artă vor continua să beneficieze de un nivel înalt de securitate, deoarece Consiliul Județean Timiș a investit semnificativ într-un sistem de supraveghere și control al accesului în muzeu.

”Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” reprezintă o ocazie unică de a admira, în România, lucrările cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele sau Capul de copil, dar și de a descoperi lucrări mai puțin cunoscute”, a mai adăugat Nica.

Evenimentul este susținut financiar de către Consiliul Județean Timiș și este organizat în colaborare cu Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006277 (s)