News Flash:

Nu este de acord cu eutanasierea lor!

Primăria Timișoara va aloca fonduri pentru a le asigura adăpost și îngrijire corespunzătoare câinilor fără stăpân

21 Septembrie 2023
235 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Dominic Fritz a anunțat că la Timișoara nu se va recurge la eutanasie pentru câinii fără stăpân, ci se vor aloca fonduri pentru a le asigura adăpost și îngrijire corespunzătoare. Primăria Timișoara se pregătește să lanseze o licitație publică pentru a găsi o firmă responsabilă cu gestionarea câinilor fără adăpost din oraș, având în vedere expirarea contractului anterior cu Danyflor. Deoarece procesul licitației va dura o perioadă, Primăria Timișoara are în vedere încheierea unui contract provizoriu de achiziție publică de servicii, prin procedura de negociere, cu Danyflor, pentru o perioadă de cel mult șase luni.

Primarul Fritz a subliniat că administrația locală intenționează să construiască propriul adăpost pentru câinii fără stăpân, dar acest proiect se află în faza de elaborare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și va necesita timp pentru implementare. În acest context, se va asigura că animalele fără stăpân vor primi îngrijire și adăpost corespunzătoare până când adăpostul propriu va deveni operațional.

„A existat contractul cu firma Danyflor, contractul a mai fost extins pe perioada maximă posibilă. Încă sunt bani pe acest contract, dar nu-l mai putem prelungi. Știți foarte bine că intenția administrației este pe termen mediu de a construi un adăpost propriu al orașului. Se lucrează momentan la un PUZ în zona Șagului pentru acest adăpost. Dar până când vom putea să deschidem un astfel de adăpost al orașului, o să avem nevoie să asigurăm continuitatea serviciilor și de aceea vă rog să aprobați un nou caiet de sarcini, să lansăm licitația pentru un nou contract, cu clauza că putem să reziliem contractul în momentul în care avem propriul serviciu. Vrem să facem o achiziție directă pentru a continua până la finalizarea licitației serviciile. Și aici nu este un mare secret că vom invita furnizorul actual la negocieri pentru acest lucru. Această achiziție directă este pentru maxim șase luni, timp în care avem speranța fondată să finalizăm licitația pentru contractul general, dar chiar și contractul general sperăm că la un moment dat va putea fi reziliat în favoarea unui adăpost propriu”, a precizat Dominic Fritz, marți, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Timișoara.

Primarul Timișoarei a menționat că noul contract va aduce îmbunătățiri semnificative și a subliniat că respinge eutanasierea câinilor fără stăpân.

„Am lucrat la câteva îmbunătățiri ale contractului și ale caietului de sarcini. Un lucru foarte important este că acum există obligația fermă ca la intrare în adăpost, dacă câinele nu este sterilizat sau microcipat, că acel lucru trebuie să se întâmple. Vreau în același timp să spun foarte clar că suntem singurul oraș din județ care s-a decis să cheltuiască bani pentru un astfel de adăpost și să nu eutanasieze câinii, ceea ce se întâmplă în celelalte UAT-uri din județ. Tocmai de aceea se găsește în caietul de sarcini această formulă ca după această perioadă minimă de două săptămâni prevăzută de lege, în continuare în Timișoara câinii nu sunt eutanasiați cât timp există buget pentru a-i ține. Asta bineînțeles că în fiecare an depinde și de consiliul local să pună la dispoziție bugetul respectiv. Cred că e important să continuăm în Timișoara să tratăm câinii comunitari cu respect. În același timp, să avem și o responsabilitate a firmei respective, care trebuie să plătească penalități în cazul în care, de exemplu, cineva este mușcat de un câine fără adăpost, firma respectivă va fi trasă la răspundere. Dar în același timp, pe termen mediu avem nevoie de o soluție care nu externalizează acest serviciu important, ci care îl lasă în ograda administrației publice”, a declarat Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006761 (s)