News Flash:

Important!

Primăria Timișoara anunță automatizarea macazelor de la intersecția dintre Calea Stan Vidrighin și Bulevardul 1 Decembrie 1918

21 Septembrie 2023
193 Vizualizari | 0 Comentarii

La doar câteva zile după ce viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat progresul înregistrat în cadrul proiectului de reabilitare a Căii Stan Vidrighin în ceea ce privește infrastructura rutieră, Primăria Timișoara revine cu aceeași temă, de această dată prin intermediul primarului Dominic Fritz. 

Anunțul se referă la instalarea unor macaze speciale automate la liniile de tramvai. Licitația pentru achiziționarea acestor dispozitive speciale a fost inițiată în luna aprilie. Automatizarea macazelor este planificată pentru intersecția situată între Calea Stan Vidrighin și Bulevardul 1 Decembrie 1918. Proiectul de reabilitare a Căii Stan Vidrighin se află într-un stadiu avansat de implementare, iar lucrările la liniile de tramvai sunt aproape finalizate. 

Prin urmare, administrația locală a decis să achiziționeze echipamentele speciale necesare pentru a finaliza infrastructura de tramvai. Mai exact, se referă la macaze automate, pentru care Primăria a demarat o licitație în luna aprilie, alocând pentru această achiziție o sumă de trei milioane și jumătate de lei.

„Vom avea o intersecție modernă pentru culoarul de mobilitate pe care îl construim pe Stan Vidrighin, fostul Buziașului. Renunțăm la sistemul de operare anacronic în care vatmanul trebuia să coboare din tramvai pentru a schimba macazul și am semnat contractul pentru noile echipamente automate. În intersecție va fi o lucrare complexă, dar la final vom salva timp prețios pentru cei care folosesc tramvaiul să meargă la lucru în această zonă”, transmite primarul Dominic Fritz.


Reabilitarea Căii Stan Vidrighin reprezintă unul dintre proiectele majore de infrastructură ale orașului, care are ca scop oferirea de opțiuni sigure și confortabile de transport, atât pentru tramvai, cât și pentru autovehicule și biciclete. Lucrările au început în primăvara anului trecut și implică modernizarea liniilor duble de tramvai, crearea a două benzi de carosabil pe sens, construirea de piste de bicicletă și îmbunătățirea trotuarelor.

De asemenea, proiectul include și lucrări de modernizare a infrastructurii subterane, cum ar fi rețelele de apă și canalizare, precum și infrastructura de telecomunicații. Iluminatul stradal și pietonal este de asemenea inclus în proiect. În ceea ce privește liniile de tramvai, acestea sunt aproape finalizate, iar gradul de implementare al investiției depășește 70%. Proiectul de reabilitare a rețelei de apă, parte a proiectului Aquatim, este deja finalizat în această zonă.

Valoarea contractului pentru achiziționarea macazelor automate și modernizarea intersecției pentru tramvaie este de 2.205.000 lei (fără TVA), iar termenul de livrare a echipamentelor este de 2 luni. Aceste macaze nu erau inițial incluse în proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și sunt achiziționate separat.

Obiectivul general de investiții, intitulat "Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 2, Calea Stan Vidrighin," este finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara, cu o valoare totală de 83 de milioane de lei (TVA inclus). Primăria Timișoara are în plan să obțină și finanțare europeană prin Programul Regional Vest (PRV) 2021-2027, pentru a acoperi costurile suportate din bugetul local.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006027 (s)