News Flash:

Reincep operatiile pe inima la copii, la Institutul de Boli Cardiovasculare. Arhiepiscopia Timisoarei asigura 16 paturi

16 Noiembrie 2021
332 Vizualizari | 0 Comentarii
operatii

Copiii cu diverse afectiuni la inima vor putea fi operati la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timisoara, din luna noiembrie. Totul este pregatit ca procedurile sa poata fi reluate. Arhiepiscopia Timisoarei asigura dotarea cu 16 paturi, pentru terapie intensiva, cat si pentru recuperare. Sase au ajuns saptamana trecuta.
 
 
La finalul lunii septembrie, au fost la Timisoara Alessandro Frigiola si Tammam Yousef, de la Spitalul San Donato, Milano – coordonatorii Misiunii de Dezvoltare si implementare a Chirurgiei Cardiace Pediatrice in cadrul Institutului din Timisoara. Impreuna cu echipa managerului Constantin Luca, au continuat programul inceput in 2019, sub coordonarea Ministerului Sanatatii din Romania.

Acestui demers s-a alaturat si Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Ioan. Arhiepiscopia Timisoarei asigura dotarea cu 16 paturi conform configuratiei solicitate de medicii de la Institut: pat spital electric cu 2 motoare/4 sectiuni TM-D 4062 cu saltea in 3 sectiuni, prevazuta cu husa impermeabila. Sase paturi au ajuns saptamana trecuta.

„Operatiile pe inima la copii vor incepe, asadar, in luna noiembrie a acestui an, la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timisoara”, transmit reprezentantii Mitropoliei Banatului.

„Eu imi doresc ca in viitor sa ajungem la 200 de operatii pe an, copii si nou-nascuti, ceea ce estimez ca, in 2-3 ani, vom fi deja o clinica care lucreaza si cu un asemenea volum de munca”, declara cu ceva timp in urma, Constantin Luca, managerul Institutului de Cardiologie Timisoara.

Operatiile pe inima la copii au fost realizate la Timisoara pana in 2004.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004766 (s)