News Flash:

Cazare pentru persoanele fara adapost din Timisoara. Poti dona haine, lenjerie de pat si alimente pentru nevoiasi

16 Noiembrie 2021
432 Vizualizari | 0 Comentarii
haine donate

Oamenii fara adapost din Timisoara vor primi cazare in mai multe centre din oras, pentru a depasi perioada rece. Directia de Asistenta Sociala Timisoara invita oamenii sa faca donatii si sa ajute familiile nevoiase, cu haine, alimente, lenjerii de pat, produse de igiena sau jucarii.
 
 
Persoanele fara adapost vor putea fi cazate la Centrul de Suport pentru Situatii de Urgenta si Criza de la Padurea Verde si in Complexul de Servicii Sf. Francisc din Timisoara, conform reprezentantilor Directiei de Asistenta Sociala din Timisoara. La Centrul de Suport pentru Situatii de Urgenta si Criza de la Padurea Verde sunt disponibile 21 de locuri in containere, racordate la utilitati. Complexul de servicii Sf. Francisc de pe strada Telegrafului 8 dispune de 54 de locuri, iar aici vor fi alocate locuri pentru a gazdui toate persoanele care stau pe strazi in aceasta iarna. Adaposturi pentru oamenii fara locuinta sunt oferite de Fundatia Timisoara 89 sau Federatia Caritas, la Azilul de noapte Patern Jordan.

Oamenii fara adapost primesc hrana, sunt ingrijiti si li se ofera consiliere odata ajunsi in adaposturi.

„Toate persoanele care ajung in centre sunt testate COVID-19 si li se efectueaza examenul pulmonar, de asemenea sunt deparazitate, igienizate, primesc haine curate, hrana, consiliere, ingrijire si suport psihologic si social. Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara asigura dezinfectia spatiilor de cazare cat si materialele igienico-sanitare necesare persoanelor cazate”, spun reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala din Timisoara.

Puteti ajuta oamenii fara adapost!

Oamenii pot sesiza persoane aflate pe strada sau in spatii neincalzite, prin apelarea la serviciul de urgenta 112. Ulterior, oamenii fara adapost ajung in spatiile dedicate lor.

Campanie de donatie pentru familiile nevoiase
In paralel, Directia de Asistenta Sociala din Timisoara continua campania „Tu poti renunta?”. Oamenii din Timisoara sunt incurajati sa doneze haine, incaltaminte, lenjerii de pat, mobilier, paturi, vesela, folosite sau folosite si in stare buna, pentru oamenii fara adapost, migranti, persoane varstnice si familiile nevoiase. Puteti dona inclusiv alimente, produse de igiena, dulciuri sau jucarii pe care sa le aduceti pe strada Plavosin nr. 21 (zona Mehala), zilnic, in intervalul 8-16. Persoana de contact este Corina Eva, la numarul 0356.416.050.

„ Obiectele vestimentare nu trebuie sa fie noi, insa trebuie sa fie curate, iar produsele alimentare si cele de igiena in termen de valabilitate”, mai precizeaza reprezentantii DASTM.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008505 (s)