News Flash:

Brad artificial din Olanda la Targul de Craciun. Si aceleasi ornamente si luminite din anii trecuti, de 94.000 de euro

16 Noiembrie 2021
356 Vizualizari | 0 Comentarii
brad

Primaria Timisoara a inceput deja sa pregateasca orasul de sarbatorile de iarna. Peste 400.000 de leduri vor lumina Timisoara de Craciun. La targul care va fi deschis o luna si jumatate vom avea brad artificial din Olanda, cupola din anii trecuti si aceleasi ornamente.
 
 
Ca niciodata, la Targul de Craciun de anul acesta vom avea un brad artificial. Casa de Cultura voia sa aduca un brad pe schelet metalic acoperit de luminite si sa-l amplaseze in Piata Libertatii, dar nu poate fi pus acolo, asa ca s-a decis sa fie cumparat un brad artificial, din Olanda.

„Cupola vom avea, e cupola aceea pe care o stiti. Si va fi amplasata tot in Piata Victoriei, exact cum a fost si inainte. Bradul va fi in Piata Libertatii, pentru ca nu este loc in Piata Victoriei. Bradul vine din Olanda, este un brad artificial. El a fost gandit a fi din luminite, pe un schelet metalic. Locul unde se poate el ancora in Piata Operei este foarte aproape de patinoar. Nu merge pe schelet metalic. Va fi un brad artificial”, ne-a declarat Camelia Mingasson, directoarea Casei de Cultura Timisoara.

In 2019, bradul de la Targul de Craciun Timisoara a avut 15 metri inaltime si a fost montat in Piata Victoriei. Venea din zona Tomesti a judetului Timis. In 2018, acesta a fost comandat din Italia si a costat 7.000 de euro, o mare parte din suma fiind data pe transport, iar cu un an inainte a fost taiat dintr-o curte din Dumbravita. In 2017 era cumparat din zona Gurahont, judetul Arad, pentru ca in judetul nostru nu a fost gasit un brad potrivit. Reprezentantii Casei de Cultura nu au putut spune cat costa bradul artificial adus din Olanda.

400.000 de leduri vor lumina Timisoara
De iluminatul de sarbatori se ocupa Primaria Timisoara, care ne-a informat ca vom avea aceleasi beculete care au fost anii trecuti, dar si aceleasi ornamente, cu cateva decoratiuni noi. De 464.950 de lei fara TVA, echivalentul a aproape 94.000 de euro, conform contractului incheiat in 2018 cu STPT, care se ocupa de intretinerea iluminatului stradal.

„Orasul va fi iluminat cu peste 400.000 de leduri. Iluminatul festiv de sarbatori cuprinde activitatile specifice prestate pentru verificarea/repararea, montarea/demontarea ornamentelor de sarbatori si achizitionarea unor materiale noi. Pentru realizarea iluminatului festiv de sarbatori se folosesc ornamentele, decoratiunile si instalatiile achizitionate in anii precedenti care sunt verificate si reparate, precum si decoratiuni noi”, ne-au declarat reprezentantii Primariei Timisoara.

Montarea ornamentelor luminoase a inceput deja. Vor fi iluminate festiv urmatoarele zone din oras: Piata Victoriei, str. Marasesti, bd. Vasile Parvan, str. Alba Iulia, bd. C.D. Loga, splaiul Tudor Vladimirescu, bd. Michelangelo, str. Mihai Eminescu, str. Lucian Blaga, str. Vasile Alecsandri, Piata Libertatii, Piata Unirii, Parcul Padurice, Parcul Petofi Sandor, Parcul Dacia, Parcul Uzina de Apa, Piata Avram Iancu, Parcul Bucovina, Pasarela Indragostitilor, bd. 16 Decembrie, bd. Regele Carol I, bd. Corneliu Coposu, str. 20 Decembrie, str. Oituz, str. Gheorghe Dima si str. Alexandru Ioan Cuza.

Targul de Craciun va avea loc in perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, in Piata Victoriei, in Piata Libertatii, pe str. Marasesti, pe str. Victor Vlad Delamarina si in parcarea Modex. Timisorenii vor gasi acolo produse alimentare de tip fast-food, preparate traditionale, inclusiv la food truck-uri, dulciuri, produse alimentare ambalate, ciocolata calda, cafea, vin fiert, produse handmade, dar si produse naturiste si de ingrijire personala, precum si decoratiuni de Craciun. In fata Operei Romane va exista un patinoar, iar in parcarea de la Modex va fi un parc de distractii, in timp ce zona cu mancare se va intinde pe cele doua strazi pietonale. Numarul casutelor a fost injumatatit la 50, in contextul pandemiei.

Pentru Targul de Craciun si serbarile Craciunului, Casa de Cultura primeste, din bugetul Timisoarei, suma de 200.000 de lei. Alti 200.000 de lei sunt pentru Revelionul 2022, pe Agenda Culturala a anului 2021.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006058 (s)