News Flash:

Se verifica continutul pubelelor din Timisoara. Etichete rosii pentru cele neconforme

16 Noiembrie 2021
431 Vizualizari | 0 Comentarii
pubela

Gestionarea corecta a deseurilor menajere este in continuare o problema in Timisoara. Se vor verifica „in permanenta” pubelele destinate precolectarii separate a deseurilor reciclabile si reziduale din oras. Se vor aplica avertismente si amenzi de catre Politia Locala. Cine are eticheta rosie pe tomberon, ramane cu gunoiul in el.
 
 
Timisorenii inca nu s-au obisnuit sa colecteze selectiv. De multe ori, intr-o pubela neagra, sunt aruncate sticle de plastic, care in mod normal ar fi trebuit aruncate in pubela galbena. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis (ADID Timis), Primaria Municipiului Timisoara, Politia Locala Timisoara si Retim Ecologic Service SA desfasoara actiunea de verificare a continutului pubelelor destinate precolectarii separate a deseurilor reciclabile (pubela galbena) si reziduale (pubela neagra) in Timisoara pentru a constata daca selectia a fost realizata cum trebuie.

„Aceasta actiune de verificare se va realiza in permanenta si se va desfasura atat la asociatiile de proprietari, cat si la punctele de colectare unifamiliale, iar in urma verificarii continutului pubelelor se vor aplica avertismente si amenzi de catre Politia Locala. Sanctiunile aplicabile utilizatorilor serviciului care nu asigura precolectarea separata, sunt prevazute in HCL nr. 371/2007.

Actiunea vine in completarea tuturor masurilor de informare realizate de ADID Timis si Retim (spoturi radio, spoturi tv, articole de presa, publicitate outdoor, sms-uri, postari facebook, newsletter, afise, pliante, etc) adresate tuturor utilizatorilor, acestea avand scopul de informare asupra modului corect de precolectare”, spun reprezentantii ADID.

In aceasta vara, reprezentantii CJ Timis anuntau o campanie care presupune lipirea de etichete galbene sau rosii pe pubele. Cele galbene sunt de avertizare si arata „continutul neconform” al pubelei, iar cele rosii aduc cu ele amenzi pentru „continut necorespunzator”. In continuarea acestor masuri, se trece la aplicarea etichetelor rosii, „ceea ce presupune ca acele pubele nu vor fi mai fi colectate de catre operator, decat dupa ce continutul acestora va fi conform”.

„Gradul scazut de implicare al cetatenilor influenteaza procentul mic de reciclare; prin toate actiunile desfasurate vizam constientizarea importantei realizarii procesului de precolectare separata a deseurilor intr-un mod corect, in scopul atingerii tintelor de reciclare si valorificare a deseurilor asumate la nivel local si national, precum si protejarea mediului inconjurator”, conchid cei de la ADID.

Din vara si pana acum, pe pubelele locuitori din judet au fost lipite deja peste 100.000 de etichete care arata ca oamenii nu colecteaza gunoiul selectiv, asa cum cere legea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005147 (s)