News Flash:

8 motive pentru care trebuie sa pastrezi matasea porumbului si sa o consumi

3 August 2017
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
matase

Arunci matasea porumbului atunci cand il pui la fiert? Mare greseala, spun fitoterapeutii. Sub forma de ceai, tinctura sau extract, matasea de porumb te ajuta sa iti pastrezi sanatatea. Iata cate beneficii are:


1. Previne si elimina pietrele la rinichi
Este recomandata in special in litiazele renale, avand un puternic efect de stimulare a diurezei si contribuind la eliminarea pietrelor sau a nisipului din rinichi. Atentie insa! Datorita continutului de saruri, ceaiul din matase de porumb este indicat in litiaza renala urica, dar este contraindicat in litiaza renala calcica.

 

2. Sursa de vitamina K
Matasea porumbului contine vitamina K in cantitati foarte mari. Vitamina K ajuta la coagularea sangelui; in cazul menstruatiilor prelungite, al durerilor menstruale, infuzia are efecte hemostatice.

3. Trateaza infectiile urinare 
Matasea are proprietati antiinflamatorii, hipoglicemiante si usor hipotensive. Din acest motiv, ceaiul sau maceratul la rece in care se adauga matase de porumb vine in ajutorul celor care au infectii ale cailor urinare, cistite, nefrite.


4. Calmeaza iritatiile mucoasei gastrice
Cateva cani cu ceai zilnic calmeaza iritatiile mucoasei gastrice, stimuleaza activitatea gastrica si distrug microorganismele daunatoare din tubul digestiv.

 

5. Efect antiinflamator articular
Matasea porumbului are efect teapeutic in cazul durerilor articulare cauzate de reumatism. Prin continutul sau, matasea elimina acidul uric din organism, fiind utila persoanelor diagnosticate cu guta.

6. Ajutor in menopauza
Femeilor la menopauza le este recomandat amestecul de matase de porumb si salvie. Acesta actioneaza ca un reglator hormonal, datorita sterolilor care se gasesc in matase.

7. Pierderea in greutate
Daca aveti probleme cu greutatea, un amestec de matase de porumb cu flori de soc este solutia, datorita proprietatilor hipoglicemiante, diuretice si usor laxative.


8. Retentie de apa
Datorita proprietatilor diuretice, matasea de porumb este prescrisa si in cazul retentiei de apa. In acest caz, matasea se poate combina cu frunze de mesteacan.

 

Modalitati de utilizare si administrare
Matasea de porumb poate fi administrata sub forma de pulbere, macerat la rece sau infuzie.

Maceratul la rece se prepara din doua linguri de matase la 1 litru de apa, se lasa sase ore, apoi se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile.

Pulberea se ia in doze mai mici: cate o jumatate de lingurita de doua ori pe zi.

Infuzia de matasea porumbului se pregateste dintr-o lingura de matase la o cana cu apa fierbinte, se beau cate patru cani pe zi. „In general, tratamentul dureaza una-trei luni, apoi se face o pauza”, recomanda dr. Iulia-Violeta Vlad.


Atentie! Pentru ca are capacitatea de a scadea nivelul de potasiu din sange, trebuie consumata cu prudenta, intotdeauna asa cum v-a fost recomandata de catre medic sau fitoterapeut.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004847 (s)