News Flash:

Semne ca ai putea suferi de boli venerice

2 August 2017
947 Vizualizari | 0 Comentarii
virgina1
Bolile venerice nu prezinta simptome sau acestea sunt destul de comune si altor afectiuni mai putin grave, astfel încat cele mai multe persoane se prezinta tarziu la medic, întarziindu-se diagnosticul si, implicit, tratamentul corect.

Bolile cu transmitere sexuala (BTS) sunt infectii transmise de la o persoana infectata la o persoana neinfectata, prin contact sexual. Acestea pot fi cauzate de bacterii, virusuri sau paraziti.


Unele dintre complicatiile care apar în urma bolilor venerice includ boala inflamatorie pelvina, infertilitatea, sarcina ectopica, cancerul de col uterin si infectiile congenitale la sugarii nascuti de mamele infectate. Acesta ar trebui sa fie principalul motiv pentru care vizita la medic sa devina si sa ramana o rutina.


Niciun semn care pare în neregula si care apare în sfera genitala nu ar trebui sa fie ignorat. Daca te grabesti sa spui ca ai o relatie stabila si ca nu ti se poate întampla tocmai tie, afla ca bolile venerice sunt întotdeauna surprinzatoare.


Principalele semne care îti spun ca ai putea suferi de boli venerice
1. Scurgeri vaginale aparute din senin. Chiar daca acestea fac parte din curatarea naturala a vaginului, deseori, scurgerile anormale sunt confundate cu cele sanatoase si vizita la medic întarzie. Totodata, usturimea care apare la urinare este un semn ca ai putea suferi de Chlamydia, desi ai putea fi tentata sa crezi ca e vorba de o banala raceala. Tocmai pentru ca în sfera ginecologica multe semne sunt comune, vizita la medic nu ar trebui sa fie înlocuita de presupuneri si autodiagnosticare. Infectiile severe pot dauna sistemului reproducator si pot necesita chiar interventii chirurgicale.

2. Aparitia unor bubite cu aspect de basici, la gura sau în zona genitala, poate fi un semn ca ai putea suferi de o boala venerica, în special de herpes genital. tinand cont ca aceste simptome se regasesc la doar 30% dintre persoanele afectate, un control anual este obligatoriu, cu atat mai mult cu cat aceasta boala venerica este incurabila, presupunand doar un tratament luat zilnic pentru ameliorarea simptomelor.


3. Aparitia brusca de negi, fie în zona gatului, a pieptului sau în zona genitala, ar trebui sa te duca imediat cu gandul la infectia cu HPV. Atat în cazul barbatilor, cat si în cazul femeilor, simptomele sunt aceleasi. Pentru ca virusul HPV poate conduce la cancer penian, în cazul barbatilor, si la cancer de col uterin, in cazul femeilor, vizita la medic este o urgenta.


4. Semne comune, aparent banale, precum dureri, usturimi sau mancarimi la urinare, care ar putea fi cu usurinta puse pe seama unei infectii urinare sunt, în cele mai multe cazuri, semnale de alarma care te anunta ca ai putea suferi de o boala venerica. Cel mai adesea, aceste semne prevestesc temuta gonoree, nu o simpla raceala sau infectie urinara temporara.


5. Daca observi ca ti-au aparut rani în zona genitala, e momentul sa îti pui un mare semn de întrebare si sa pornesti direct catre medic. Ranile în zona genitala, în cazul în care au aparut din senin, nu pot fi decat semnul unei boli venerice extrem de periculoase: sifilisul. Aparitia acestor rani este primul stadiu al bolii. Pentru ca avanseaza extrem de repede, te vei trezi cu eruptii cutanate pe întreg corpul, iar în final îti vor fi afectate sistemul nervos si inima. Nu încape amanare, cu atat mai mult cu cat boala nu are tratament si potential de vindecare decat în stadii incipiente!


6. Daca ai transpiratii nocturne, senzatie de oboseala si continui sa pierzi în greutate, desi analizele au aratat ca nu ai probleme cu tiroida sau cu inima, n-ar strica sa îti faci un test HIV. Foarte multe persoane sufera de HIV fara ca macar sa stie si îl transmit, în mod involuntar, si altora. Chiar daca nu ai suspiciuni legate de aceasta posibilitate, o analiza de sange ar putea sa fie mai sigura!


Infectia cu HIV poate trece de la mama la copil în urma nasterii. De aceea, în caz de orice boala venerica, femeia însarcinata si viitorul tata ar trebui sa urmeze cu strictete sfaturile medicului si tratamentul, pentru a tine boala sub control si a evita, pe cat posibil, transmiterea acestea catre fat. Desi foarte multe boli venerice nu pot fi tratate „de la radacina", efectele acestora pot fi tinute sub control, astfel încat persoana bolnava sa nu se afle în pericol si sa nu transmita virusul mai departe.

7. Febra, nasul înfundat si slabiciunea sunt semne ale unei gripe, dar la fel de bine pot fi simptome ale infectiei cu hepatita B, o boala venerica foarte comuna, care se trateaza destul de usor, prin repaus si alimentatie corecta. Netratata, hepatita B poate conduce la coma si deces. Contactul cu pielea, cu organele genitale, cu gura unei persoane bolnave sau schimbul de fluide corporale pot afecta o persoana sanatoasa. Asadar, daca te stii cu o astfel de problema, ai grija sa urmezi tratamentul, pentru a nu transmite boala si celor cu care intri în contact. Unele dintre bolile venerice se transmit si fara contact sexual!


Pentru a fi întotdeauna sanatoasa, e bine sa faci din protectie o prioritate si sa nu amani vizita anuala la cabinetul ginecologic!


bolile venerice simptome infectii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006070 (s)