News Flash:

Alimentul delicios care distruge colagenul din piele

2 August 2017
918 Vizualizari | 0 Comentarii
ten femeie
Pielea este cel mai mare organ al corpului, alcatuit din colagen si elastina. Atunci cand colagenulelastina si acidul hialuronic se degradeaza, apar ridurile. Pentru refacerea structurii pielii este importanta impiedicarea pierderii acestor compusi. In fiecare an, pe masura ce inaintam in varsta pierdem 1% din colagen. Acesta poate fi mentinut in piele printr-o activitate fizica regulata – minimum 30 de minute in fiecare zi; printr-o dieta care sa includa anumiti aminoacizi de buna calitate de origine animala cum sunt cei proveniti din oul fiert si nu prajit care poate asigura necesarul de proteine fara a mai fi necesar consumul de lapte sau carne, potrivit adevarul.ro. 
Dulciurile distrug si ele colagenul din piele. Indicat este sa le inlocuim cu fructe si legume proaspete. Ultravioletele au si ele un efect puternic asupra colagenului astfel ca expunerea la soare trebuie fpcuta cu moderatie, iar pielea trebuie pregatita in prealabil cu 2 saptamani. Totodata, expunerea la soare trebuie insotita de creme cu factor de protectie solara de minimum 30. Fumatul duce la ingustarea vaselor de sange din piele, in cest fel oxigenul si nutrientii vitali ajungand intr-o cantitate mai mica decat necesarul si la celulele pielii. Rezultatul este un ten tern si lipsit de fermitate. Alimentatia este esentiala pentru sanatatea tenului, tonusul si forta muschilor care o sustin. 

De aceea este important sa introducem in dieta vitaminele A sau retinolul, cel mai aprig dusman in lupta impotriva imbatranirii pielii. O alta vitamina necesara este vitamina B3 care este eficienta in indepartarea petelor maronii si a acneei, precum si vitamina E, un antioxidant puternic care protejeaza celulele de radicalii liberi, precum si pielea de radiatiile ultraviolete.

pielea colagen elastina colagenul acidul hialuronic ridurile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006495 (s)