News Flash:

Ce diferenta este intre media la clasa si cea de la Evaluarea Nationala in Timisoara

19 Februarie 2014
1228 Vizualizari | 0 Comentarii
Un top al celor mai bune scoli din Romania a fost publicat de Ministerul Educatiei. Realizat prin compararea rezultatelor din gimnaziu cu cele de la Evaluarea Nationala, clasamentul ii va ajuta pe parinti care nu stiu la ce scoala sa-i dea pe cei mici. 
CELE MAI BUNE SCOLI DIN ROMANIA - Lista celor mai bune scoli din Romania a fost realizata de Ministerul Educatiei prin compararea mediei de absolvire a claselor V-VIII cu media notelor obtinute la Evaluarea Nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a.
Pe scurt, acolo unde notele de la Evaluarea Nationala sunt mai bune decat cele din gimnaziu inseamna ca este vorba de una din cele mai bune scoli din Romania. Daca rezultatele la Evaluarea Nationala sunt mult sub cele din V-VIII, inseamna ca scoala e slaba.
CELE MAI BUNE SCOLI DIN ROMANIA - Desi teoretic informatia ar trebui sa fie utila doar la gimnaziu, in realitate ea e mult mai folositoare parintilor care se pregatesc pentru clasa I, fiindca scolile primare din Romania au in general si gimnaziu, astfel ca parintii sunt avertizati din start ce-i asteapta la V-VIII.
La modul general, orice parinte din Romania care vrea sa stie daca notele copilului lui reflecta nivelul real al acestuia, sunt prea mari sau, de ce nu, prea mici ar putea gasi un raspuns in clasamentul celor mai bune scoli din Romania facut chiar de Ministerul Educatiei.
CELE MAI BUNE SCOLI DIN ROMANIA - Datele complete pentru fiecare scoala din Romania le gasiti in documentul care poate fi descarcat la finalul articolului
Conform datelor MEN, cea mai buna scoala din Romania este Colegiul National „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzau, unde media din gimnaziu - 9,56 – e mult sub cea la evaluare, 9,81. Pe urmatoarele locuri se afla Scoala „Sfantul Iosif” din Alba-Iulia (la care insa un singur elev a dat evaluarea, deci rezultatul nu e foarte relevant) scoala gimnaziala Ulma (jud. Suceava), Colegiile Nationale „Petru Rares” (Piatra Neamt) si „Andrei Saguna (Brasov) si Scoala din comuna Mihailesti, desi si aici rezultatele sunt doar pentru 2 elevi. In top 10 mai avem Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Braila, scoala gimnaziala „Mirona” din Reghin, Colegiul National „Nicolae Balcescu”, tot din Braila si Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” din Barlad, urmate de scoala „I. L. Caragiale” si colegiul „Spiru Haret”, ambele din Tulcea. Capitala are trei scoli in top 50 cele mai bune scoli din Romania, Colegiul National „George Cosbuc”, Liceul Lauder –Reut si Scoala Europeana. Ultimele doua sunt private.
CELE MAI BUNE SCOLI DIN ROMANIA - In topul celor mai putin exigente institutii de invatamant gimazial din tara gasim in schimb mai ales scoli din mediul rural, cu mai putin de 10 elevi. E drept totusi ca pe primele doua locuri sunt scoli din orase – Scoala Speciala „Sfantul Stelian” din Radauti si Scoala numarul 19 din Ploiesti. La unele din aceste institutii diferentele intre notele din clasa si cele de la Evaluare sunt dramatice: de pilda, elevii scolii din Cungrea (jud. Olt) au avut media 8,17 la calsele V-VIII si 2,59 la Evaluarea Nationala.
CELE MAI BUNE SCOLI sunt din Bucuresti sunt Colegiul „George Cosbuc”, Liceul Lauder-Reut, Scoala Europeana, scoala gimnaziala „Vasile Alecsandri”, Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, Colegiul National „Gheorghe Lazar, scoala primara si gimnaziala „Scoala mea”, scoala „Anastasia Popescu”, liceul teoretic Mihai Ionescu, scoala nr. 179, liceul greco-catolic „Timotei Cipariu”, scoala nr. 56 si, in fine, faimosul liceu Dimitrie Bolintineanu.
Citeste despre reteaua spagii de la liceul "Bolintineanu"
CELE MAI BUNE SCOLI din Brasov sunt Colegiile Nationale „Andrei Saguna” si „Dr. Ioan Mesota”, dar si liceul „Andrei Muresanu”. La Cluj pe primul loc este „Emil Racovita”, urmat de liceele „Avram Iancu”, „Nicolae Balcescu” si „Mihai Eminescu”. La Iasi, in fruntea clasamentului celor mai bune scoli se afla Colegiile Nationale „Emil Racovita” si „Mihai Eminescu” urmate de Liceul de Informatica „Grigore Moisil” si de „Negruzzi”. Iar la Constanta conduce liceul privat „Educational Center”, insa acesta a avut un singur elev de a VIII-a. Pe locurile urmatoare, liceul „Ovidiu”, ColegiuL National „Mircea cel Batran” si liceul „Traian”.  ProTV.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006428 (s)