News Flash:

Gigi Becali ar putea iesi din penitenciar

18 Februarie 2014
1203 Vizualizari | 1 Comentarii
Experiza făcută de Serviciul de Medicină Legală (SML) Constanţa a arătat că Gigi Becali trebuie să fie supus unei intervenţii chirurgicale, altfel viaţa îi va fi pusă în pericol, acesta dorind să se opereze la o clinică din Viena, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, avocatul Daniel Ionaşcu. "George Becali nu poate continua detenţia dacă nu se operează. Chiar dacă este încarcerat, el poate alege locul în care să fie operat. Noile coduri apără mai mult integritatea persoanei", a spus Daniel Ionaşcu, unul dintre avocaţii finanţatorului FC Steaua.

Avocatul a precizat că Becali ar vrea să se opereze la aceeaşi clinică din Viena la care a fost operat şi preşedintele Traian Băsescu, de hernie de disc, având în vedere "probitatea cadrelor medicale".

"Potrivit ultimelor discuţii, dumnealui ar vrea să efectueze intervenţia chirurgicală la clinica la care s-a operat şi domnul Traian Băsescu, în Viena. În plus, la această oră nu mai există interdicţie de a părăsi ţara sau localitatea, există control judiciar, motiv pentru care el poate merge în străinătate să se opereze", a mai spus avocatul.

Tribunalul Constanţa va lua miercuri în discuţie cererea lui Gigi Becali de întrerupere a pedepsei din motive medicale. Instanţa a dispus în 11 ianuarie să fie făcută o expertiză medico-legală, precum şi un examen neuro-chirurgical, de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa.

"Experiza arată că, indubitabil, George Becali trebuie să se opereze. Nu cred că instanţa va dispune în alt sens decât acela al admiterii cererii noastre. Conform expertizei, se impune operaţia, întrucât el suferă de hernie de disc cervicală", a mai spus avocatul.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, Mihai Onciu, a confirmat că raportul medical în cazul lui George Becali a fost finalizat, fiind trimis la instanţă pentru a fi folosit la termenul de miercuri.

"Raportul a fost definitivat încă de vineri, iar acum se află în instanţă. Nu vă pot spune ce conţine. Asta veţi afla mâine (miercuri, n.r.) în instanţă", a spus Mihai Onciu.

În 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării.

La ultimul termen, din 29 ianuarie, Gigi Becali a venit la instanţă cu guler cervical şi a susţiut că nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fără efect.

Gigi Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile.

Avocatul Bogdan Vlad declara că Gigi Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală, de către medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albă.

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031596 (s)