News Flash:

Antonescu: Pun functia de presedinte PNL pe masa. Poate se vor rupe "vreo cinci oameni" de partid

18 Februarie 2014
993 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca îsi va pune functia "pe masa" conducerii partidului, marti, când are loc sedinta BPN al partidului, el aratând ca totdeauna, simbolic, mandatul sau a fost "pe masa".
Liderul PNL a declarat, într-o emisiune a postului B1 Tv, ca îsi va pune marti functia de presedinte al PNL "pe masa, din nou, a câta oara", iar cu acest prilej se va clarifica pozitia PNL în ceea ce priveste negocierile din USL si situatia guvernarii.
Antonescu a fost întrebat daca personal crede ca membrii PNL ar fi dispusi sa se retraga din functiile publice si sa accepte iesirea de la guvernare.
"Eu am convingerea ca un numar coplesitor dintre liderii nationali ai PNL (...) au aceasta putere. Pe ce îmi bazez aceasta afirmatie? Pe faptul ca au mai facut-o", a raspuns liderul PNL.
El a precizat ca au fost cazuri în care au plecat "vreo cinci oameni" si este posibil si în prezent sa fie "vreo cinci oameni" care pleaca din PNL pentru a ramâne la guvernare, "dar nu mai multi".
"Exista o presiune extraordinara în acest moment, o presiune din partea PSD si a Guvernului în ansamblu, asupra acestui PNL. Sunt presiuni la care acest PNL va rezista si va iesi întarit, pentru ca asa a rezistat în toata aceasta perioada", a mai afirmat Antonescu.
De asemenea, el a mentionat ca Victor Ponta se confrunta "cu un mare risc" asupra caruia a avertizat colegial.
"Domnul Ponta risca sa creada, si nu mai are nicio scuza istoric vorbind, ca va reusi ceea ce nu a reusit domnul Basescu", a afirmat liderul PNL, facând referire la conflictul dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si Traian Basescu, în urma caruia o parte din liberali au parasit PNL.
"Domnul Ponta intra într-o capcana daca vine la discursul «PNL e foarte bun, domnii Chitoiu si Stroe erau minunati, Antonescu e rau. Altfel sunt cel mai bun prieten al PNL, guvernam minunat împreuna». Discurs care nu pacaleste pe nimeni în PNL si cred ca ar trebui sa renunte la el si sa procedeze barbateste", a mai declarat Antonescu.
El a sustinut ca, daca premierul Victor Ponta nu-si "regaseste" spiritul din momentul constituirii USL, o sa-i fie destul de greu, "si pentru cariera politica a domniei sale si pentru România, care pierde un politician de perspectiva".
Totodata, Antonescu a precizat ca situatia din USL "trebuie sa se transeze în urmatoarele zile", astfel încât sa se stie daca mai exista sau nu un Guvern al USL, mentionând ca o astfel de criza nu poate fi prelungita.
Pe de alta parte, presedintele PNL s-a aratat nemultumit de pozitiile publice exprimate de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care ar fi fost de natura a îngreuna negocierile din USL.
Antonescu a fost întrebat daca îi slujeste discutia despre mandatul sau în fruntea PNL.
"Categoric mie nu-mi slujeste, PNL nu-i slujeste si parerea mea este ca mai cu seama domnului Calin Popescu Tariceanu nu-i slujeste, las de o parte pe domnul Iliesiu. Domnul Iliesiu este o personalitate a societatii civile pe care, asa cum am facut cu atâtia altii, i-am invitat în rândurile noastre, nu i-am trimis cine stie, pe la un sector, sa faca sedintele seara. Apropo de mandatul meu, toti colegii stiu ca din 2009 au fost decizii foarte grele de luat. Totdeauna, simbolic, mandatul meu a fost pe masa, oricine a putut pune aceasta problema", a afirmat presedintele PNL.
Antonescu a sustinut despre Tariceanu ca nu se poate ca în momentul în care este angajat într-o negociere dura, fie si cu un partener ca PSD, sa existe pozitii în favoarea social-democratilor.
"Te duci, discuti aceste lucruri care sunt foarte importante, poate chiar decisive pentru imaginea si pentru viitorul PNL, si cineva din spate iese si spune ca poate nu e bine, poate e bine sa facem ca PSD-ul, poate ca e bine sa nu ne mai certam atât cu domnul Ponta, sa facem cum vrea dânsul. (...) Sunt momente si momente, iar daca eu am convocat mâine un Birou, l-am convocat pentru ca e nevoie totusi sa limpezim aceste lucruri, nu numai pentru ca e greu sa negociezi în momentul în care ti se baga cutitul în spate, dar pentru ca acest partid poate sa câstige, poate sa piarda alegeri, poate sa câstige sau sa piarda negocieri, poate sa guverneze, poate sa nu guverneze, dar nu cred ca are nimeni dreptul sa-si bata joc de el, pentru ca e un partid pe care nu l-am înfiintat nici eu, nici domnul Tariceanu, nici macar domnul Iliesiu", a mai spus Antonescu.
În plus, el l-a acuzat pe Tariceanu ca l-a atacat "dinspre PSD" în cursul negocierilor.
"La aceasta capacitate a domnului Tariceanu de a juca orice rol, chiar în sa zicem asa...în interesele domnului Ponta, în acest moment...nu ma asteptam, sper ca nu si-a dat seama ce a facut. (...) Azi mi-am pierdut optimismul în materia numita Calin Popescu Tariceanu", a mai spus liderul PNL. Mediafax.ro

liderul pnl antonescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036384 (s)