News Flash:

Vladimir Putin, AMENINTAT!

6 Decembrie 2016
1496 Vizualizari | 0 Comentarii
putin
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat noua doctrinaprivind securitatea informationala a Rusiei, care mentioneaza printre principalele amenintari la adresa Federatiei Ruse incercarile de erodare a valorile sale spirituale si morale traditionale, relateaza in editia sa de marti cotidianul popular Moskovski Komsomolet.


Chiar de la inceput, documentul sustine ca serviciile secrete ale "unor state" exercita o "influenta pe plan informational si psihologic" cu scopul de a submina suveranitatea si integritatea teritoriala ale altor tari. Aceasta activitate se desfasoara, in special, prin intermediul organizatiilor pentru drepturile omului, se mai spune in noua doctrina privind securitatea informationala a Rusiei.


Potrivit aceluiasi document oficial, mass-media ruse sunt discriminate in afara tarii, iar strainii manifesta de cele mai multe ori o atitudine "fatis partinitoare" fata de politica Federatiei Ruse.


Extremismul si atacurile cibernetice asupra bancilor sunt de asemenea mentionate in text, dar in urmatoarele paragrafe.

In document se constata o dezvoltare insuficienta a tehnologiei informatiei pe plan local si, in consecinta, un nivel scazut de implementare de software rusesc, lipsa de personal calificat, precum si constientizarea slaba a cetatenilor in domeniul securitatii informatiilor.

Pe acest fundal, autorii doctrinei considera extrem de periculoase tentativele "unor tari" de a domina spatiul informational, conform aceluiasi cotidian.


Referitor la securizarea informatiilor, documentul subliniaza necesitatea de a neutraliza incercarile de a "submina fundamentele si traditiile patriotice asociate cu Apararea Patriei", asa cum este numit in istoria rusa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Ca masuri concrete sunt propuse dezvoltarea industriei rusesti de IT si implementarea unui sistem de management autohton al segmentului rusesc de Internet.

vladimir putin doctrina amenintari serviciile secrete
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006441 (s)