News Flash:

VIDEO - Zi specială la Vatican, cu canonizarea simultana a doi papi

27 Aprilie 2014
972 Vizualizari | 0 Comentarii
Vaticanul trăiește duminică o zi specială, când s-ar putea înregistra cel mai mare număr de persoane de la funeraliile papei Ioan Paul al II-lea: canonizarea popularului papă polonez și a papei Ioan al XXIII-lea, transmite AFP. Aflat de 13 luni în fruntea Bisericii catolice, care numără 1,2 miliarde de credincioși, papa Francisc, ce se bucură de aceeași popularitate ca și Karol Wojtyla, va ține o slujbă în piața Sfântul Petru, în prezența a mii de catolici veniți din lumea întreagă. Se vorbește despre circa 800.000 de participanți la ceremonie. În Roma au fost instalate ecrane gigantice pentru ca pelerinii să poată asista la un spectacol fără precedent. Un element original al acestei duble canonizări este și faptul că ea va avea loc în prezența a doi papi, Francisc și Benedict al XVI-lea. Joseph Ratzinger nu va sta alături de actualul papă, pentru a nu crea impresia că există doi suverani pontifi.  Ritul canonizării — eveniment transmis în toată lumea și în 3D în zeci de cinematografe—, va avea loc la începutul ceremoniei. În apropierea altarului se vor afla două relicve: o fiolă cu sângele lui Ioan Paul al II-lea și un fragment de piele de-a lui Ioan al XXIII-lea.

În cursul ceremoniei, papa Francisc va saluta cele 98 de delegații ale statelor și organizațiilor internaționale prezente, printre care 24 de șefi de stat și capete încoronate — de la regele Spaniei la președintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe. Suveranul pontif va trece apoi prin mijlocul mulțimii, într-o mașină deschisă.

Canonizarea lui Ioan al XXIII-lea, inițiator al Conciliului Vatican II (1962-1965), care a marcat deschiderea Bisericii catolice spre lumea modernă, pare a nu fi criticată decât de tradiționaliști. Ioan Paul al II-lea rămâne cel mai popular papă din toate timpurile. Dar, chiar dacă nimeni nu contestă importanța sa internațională și rolul jucat în căderea comunismului, are detractori care îi reproșează îndeosebi ignorarea infracțiunilor de natură pedofilă și severitatea față de teologii disidenți.  AGERPRES

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1088 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018116 (s)