News Flash:

Vesti bune pentru romani. Ce se va intampla cu amenzile primite de la Politia de Frontiera

4 Septembrie 2016
469 Vizualizari | 0 Comentarii
politia de frontiera
Dovada achitarii amenzii pentru sanctiunile contraventionale aplicate de catre politistii de frontiera poate fi transmisa online, potrivit prevederilor ordonantei 41 din 2016, care stabilieste masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale, anunta, duminica, Politia de Frontiera.
Politia de Frontiera informeaza ca, de la 1 septembrie, a pus la dispozitia cetatenilor un formular online pentru transmiterea dovezii de achitare a amenzilor.
Formularul se gaseste pe pagina oficiala a institutiei, la sectiunea Contact, unde fiecare persoana completeaza: numele, prenumele, adresa de e-mail personala, judetul in care isi are sediul structura Politiei de Frontiera din care face parte politistul de frontiera care a aplicat sanctiunea si ataseaza copiile scanate dupa procesul-verbal de constatare a contraventiei si dovada platii amenzii.
Dupa completarea campurilor obligatorii, expeditorul va primi o confirmare a datelor transmise, iar mesajul va fi expediat catre structura teritoriala a Politiei de Frontiera Romane din care face parte agentul constatator care a aplicat sanctiunea, mai arata politistii.
De asemenea, in cazul sanctiunilor aplicate de catre politistii de frontiera din cadrul punctelor de trecere aeroportuare, dovada platii amenzii se transmite prin intermediul aceluiasi formular, selectand judetul in care aeroportul isi are sediul, precizeaza Politia de Frontiera.
Institutia arata ca, prin operationalizarea formularului respectiv a avut in vedere aplicarea prevederilor OUG nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale.
Un anunt asemanator a fost facut pe 30 august si de IGPR. Astfel, copia actului de identitate, necesara obtinerii unor documente de la politie (cazier judiciar, avize, atestate etc.) si dovada platii amenzii de circulatie se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a fiecarui inspectorat de politie judetean, precum si a Politiei Capitalei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1006 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031646 (s)