News Flash:

Vasile Blaga, la Timisoara: Mi-aş dori ca membrii Guvernului Ciolos sa se inscrie in PNL

6 Decembrie 2015
1907 Vizualizari | 0 Comentarii
blaga

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, că şi-ar dori ca miniştrii Cabinetului Cioloş să se înscrie în PNL şi să candideze pentru funcţii în partid.

''Eu îmi doresc foarte mult ca acest Guvern să performeze, de aceea îl şi susţinem, mi-aş dori foarte mult ca cei care fac parte din actualul Guvern să se înscrie în PNL, mi-aş dori ca foarte mulţi dintre ei să candideze - acesta nu este nici partidul meu, nici al domnului Robu, nici al doamnei Gorghiu - pentru funcţii în PNL şi cine le va câştiga, le va câştiga. Acesta este un partid deschis, serios, nu este proprietate privată (...) cine va fi ales, va fi ales', a spus Vasile Blaga.

El a mai arătat că dacă PNL ar fi reuşit ca prin moţiunea de cenzură să ajungă la putere, guvernul era unul PNL, dar nereuşind acest lucru, liberalii au fost nevoiţi să susţină Cabinetul tehnocratului Cioloş, 'care nu este un guvern PNL'.

 ''Dacă PNL ar fi reuşit ca prin moţiune de cenzură să ajungă la putere, guvernul era PNL (...). Guvernul Ponta a căzut sub presiunea opiniei publice, a străzii. Şi atunci susţinem guvernul de tehnocraţi, dar pe care-l dorim depolitizat. Culmea ipocriziei este la Liviu Dragnea care susţine că este un guvern PNL, uitând că în acest moment majoritatea secretarilor de stat, al prefecţilor, al directorilor instituţiilor descentralizate aparţin PSD (...)'', a spus Blaga.

El a mai arătat că în privinţa luptei anticorupţie, PNL este un partid consecvent şi ''de fiecare dată, indiferent de cine a fost vorba (...) am votat şi vom vota la vedere când Justiţia va cere ridicarea imunităţii cuiva''.

Blaga a reiterat faptul că PNL introduce zece criterii de integritate pentru fiecare persoană care doreşte să candideze la vreo funcţie pentru alegerile din 2016, de la cea de consilier local şi judeţean, până la cea de primar, preşedinte de consiliu judeţean sau parlamentar.

În altă ordine de idei, Vasile Blaga a mai anunţat că după Consiliul Naţional al PNL, din data de 11 decembrie, unde se va discuta stadiul fuziunii dintre fostul PDL şi vechiul PNL, 'se vor lua şi o serie de măsuri care să urgenteze fuziunea', primarul Nicolae Robu va deveni preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Timişoara, putând să desemneze o altă persoană în locul său, iar preşedintele PNL judeţean va fi desemnat după Congresul din 2017.

''Aceasta este regula pentru reşedinţele de judeţ, ca acolo unde unul dintre copreşedinţi este primar, primarul să devină preşedinte al organizaţiei municipale dar primarul are voie să desemneze o altă persoană, ceea ce voi face şi eu. Încă nu m-am gândit pe cine voi desemna'', a explicat Nicolae Robu, copreşedinte al PNL Timiş.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005148 (s)